DA LI JE NEKO VIDEO MALOG ALEKSU: CZSR Malo Crniće oteli dete i prodali zbog organa?! (VIDEO)

Najveći strah svakog roditelja jeste strah da bi u bilo kom slučaju mogli da ostanu bez deteta. Upravo taj strah postao je stvarnost za ratnog veterana Željka Topavlovića i njegovu suprugu Elenku Hlipec iz sela Aljudovo, opština Malo Crniće.

Aleksa Topavlović/Foto: Privatna arhiva

29. oktobra 2020. godine Željku i Elenki, socijalne radnice CZSR Malo Crniće su, uz pomoć policije koja je držala oca, a bratu naložila da bude u sobi, uzele dete sa šolje u kupatilu i sa njim se trčeći uputile prema kolima. Majci su rekle da samo „žele da vide dete i da mu daju igračku“. Dete je, sada bivša direktorka Centra za socijalni rad u Malom Crniću, Dijana Mirković, istog dana predala hraniteljskoj porodici Ružić-Paunović u selu Mirijevo, opština Žabari, na „čuvanje“.

Da ironija ovog košmara bude veća, 28. jula 2021. godine bez ikakvog predhodnog obaveštenja, socijalne radnice CZSR Malo Crniće su, uz pomoć policije po drugi put oteli malog Aleksu, ali ovog puta iz hraniteljske porodice, nakon čega se gubi svaki trag deteta. Dete su namamili da krene sa njima uz izgovor da ga vode kod tate i mame.

Naime, hraniteljska porodica Ružić-Paunović kod kojih je mali Aleksa bio smešten na „čuvanje“, a i detetovi biološki roditelji, strahuju da su radnici CZSR Malo Crniće prodali malog Aleksu. Kako kažu, njihov strah potkrepljuje i obrazloženje CZSR Malo Crniće u kome je navedeno da nije u interesu deteta da ostane u hraniteljskoj porodici u kojoj je smešten i da se zbog toga dete premešta u novu hraniteljsku porodicu.

Takođe, hraniteljska porodica Ružić-Paunović tvrdi i da je apsolutna laž da je mali Aleksa bio upućen na period adaptacije u novoj porodici, jer kako kažu, sve do 28. jula 2021. godine, “niko iz CZSR Malo Crniće nije dolazio da bilo gde vodi dete”.

„Interesovanje“, da podsetimo, Centra za socijalni rad Malo Crniće za dete porodice Topalović-Hlipec, započelo je prijavom patronažne službe da su uslovi u kojima dete odrasta, nezadovoljavajući.

U sudskoj presudi, kojom je roditeljima delimično oduzeto roditeljsko pravo, sud se poziva na navode centra za socijalni rad, kako je „kuća prljava, sudovi neoprani, dete musavo“. Navode da su dete redovno vodili kod lekara (centar je zatražio, jer je dete mršavo), ali da „nisu slušali preporuke lekara“, a to je bilo da dete ima 6 obroka dnevno.

Sa druge strane, s obzirom da nije isključena mogućnost predaje deteta stranim usvojiteljima sa kojima država Srbija od skora ima uspostavljen protokol o saradnji, ili prodaje zbog organa, roditelji malog Alekse mole sve građane da ukoliko su videli ili vide njihovo dete, da ih obaveste na brojeve telefona: +381628619682/+38163222291

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

3 Komentari

  1. Da se javno imenuju svi akteri otmice deteta i da se mi kao gradjani a prvenstveno roditelji angažujemo na otkrivanju istine o tome gde je dete i da li je uopšte živo. Za radnice centra i njihove nalogodavce javni linč.

  2. “Centar za socijalni rad oteo dete i prodao ga zbog organa”… Veću nebulozu skoro nisam pročitao. Čak i Informer može da vam pozavidi na naslovu. Sve ostalo što ste napisali o CZSR Malo Crniće je tačno.

  3. ovo je ozbiljna optuzba , za ovo se idi u ozbiljan zatvor . Bolje je da date vise infomacija da bi se za ovo zainteresovale sluzbe na visem nivou i sazna istina .
    Licno imam da se zauzmem i da pobunim javnost

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker