DOLAZE GASTARBAJTERI: Presretači i radari spremni na putevima širom Srbije!

Na svim putevima u zemlji očekuje se pojačan saobraćaj, naročito u poslepodnevnim satima.

Ilustracija

– Pred nama je vikend, očekuje se lepo vreme sa prolećnim temperaturama, a i katolički je Veliki petak, pa će veliki broj gastarbajtera iz zapadnoevropskih zemalja krenuti ka Srbiji. Zato će biti pojačana kontrola na svim najfrekventnijim putnim pravcima. Kontrolisaće se brzina, vožnja pod dejstvom alkohola i narkotika, a primenjivaće se i mera privremenog oduzimanja vozila – , kaže Zlatko Belencan iz Uprave saobraćajne policije.

Zlatko Belencan iz Uprave saobraćajne policije je, gostujući u Jutarnjem programu, rekao da će zbog očekivanih gužvi u saobraćaju policija biti prisutna na najfrekventnijim mestima.

– To znači Koridor 10 i Koridor 11, ali i u odmaralištima, da bi zaštitili ličnu imovinsku sigurnost putnika i vozača koji tranzitiraju kroz Srbiju – , kaže Belencan.

Kontrolisaće se na prvom mestu brzina, jer je ona, ističe Belencan, “ubica broj 1” na putevima i u Srbiji i u Evropi.

– Sigurno će se kontrolisati i upravljanje pod dejstvom alkohola, zatim psihoaktivnih supstanci i nastavlja se aktivnost oduzimanja vozila. Treba reći da je do sada oduzeto 66 vozila od lica koja su ispunila uslove, to znači da su imali praktično tri najteža prekršaja u dve godine, a ta vozila se stavljaju pod nadzor policije – , ističe Belencan.

Uz to, dodaje Belencan, na auto-putevima će biti redovna kontrola uz pomoć presretača, a sprovodiće se i radarska kontrola.

– Svaki dan je u Srbiji prisutno 200 mernih uređaja, odnosno radara koji se koriste za to. I kod prekršaja je brzina dominantna. Recimo, u protekloj akciji koja je trajala četiri dana – registrovano je oko 12.000 vozila koja su se kretala protivpravnom brzinom – , rekao je Belencan.

Što se tiče alkohola, tada je otkriveno 607 vozača koji su upravljali pod dejstvom alkohola, a 27 vozača pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Belencan ipak ističe da je od početka godine stanje bezbednosti saobraćaja povoljnije. Tačno je, dodaje, da imamo troje poginulih više nego u istom periodu prošle godine, ali je znatno smanjen broj saobraćajnih nezgoda i povređenih.

(Tpknews.com/RTS)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker