BRNABIĆ: Brak ne može da bude samo između muškarca i žene, može da bude i između istopolnih partnera

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da joj je nerazumljivo to što istopolni partneri u Srbiji ne mogu da legalizuju svoj brak, i dodala da duboko veruje da svi ljudi moraju imati ista prava.

Uprkos izjavi da ona nema ista prava kao ostali građani Srbije, premijerka nije detaljno objasnila ko joj ugrožava pravo da sklopi brak sa bilo kojom osobom muškog pola i zbog čega želi da zabrani tretiranje braka kao zajednice između muškarca i žene.

„Šta se dešava kada jedan od partnera premine, a drugi ne može da ostvari pravo raspolaganja imovinom koju su dve osobe godinama zajedno sticale?“ rekla je Brnabićka.

„Meni je to nerazumljivo kao osobi, nezavisno da li sam pripadnica LGBT populacije, premijerka, direktorka neke firme ili konsultant. Ali mogu da razumem da naše društvo nije spremno da otvara i ovo pitanje u trenutku kada su pred nama značajna pitanja koja moramo da rešimo zbog naše budućnosti“, rekla je premijerka u intervjuu za magazin Prajd (Pride).

Ana Brnabić nije precizirala na koji način su pojedinci diskriminisani, jer prema važećim zakonim Republike Srbije svaki muškarac ima pravo da se sklopi brak sa ženom i svaka osoba ženskog pola ima neotuđivo pravo da sklopi brak sa bilo kojom osobom muškog pola što pokazuje da su prava svih građana jednaka.

Izjava premijerke izazvala je i brojne negativne komentare na društvenim mrežama koji je optužuju za govor mržnje i širenje stereotipa prema strejt zajednici kao populaciji koja je sklona diskriminaciji.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker