ŽAGUBICA: Zajedničkom akcijom meštana i lokalne samouprave opremljena ambulanta u Milanovcu (VIDEO)

Ambulanta Doma zdrvalja koja u naselju Milanovac postoji od 1980. godine, ovih dana zahvaljujući zajedničkoj akciji meštana i lokalne samouprave, opremljena je novom opremom, što će omogućiti brže i bolje izlaženje u susret Milanovčanima i meštanima okolnih naselja kada im je zdravstvena pomoć neophodna.

Kako je istakao predsednik MZ ‘’Vrelo’’ Milanovac, Tihomir Paunović, na poziv MZ odmah su se odazvali meštani i donirali sredstva za opremanje ambulante. Iskoristio je priliku da zahvali svima njima kao i meštanima koji su na privremenom radu u inoistranstvu i istakao humanost svih njih koja je ovom prilikom došla do izražaja. Dodao je i da to nije sve, već da se u aprilu mesecu očekuje i novo sanitetsko vozilo, takođe donacija meštana.

Do sada je u ambulanti bila angažovana samo medicinska sestra, a ovih dana počeo je da radi i lekar, Vlada Marković, koji je istakao sada mnogo lakši i brži način da se izađe u susret pacijentima i da je dostupnost zdravstvene usluge najvažnija i najneophodnija.

Meštani su, pored dobre volje i odlične organizacije, pokazali i neskriveno oduševljenje novoopremljenom ambulantom.

Kada jedno naselje i njegovi meštani imaju veliko srce, kao što su Milanovac i Milanovčani, i veliki ciljevi postaju jednostavni i lako dostižni, uz dobru organizaciju, a za dobro svih.

TPKNEWS/SO Žagubica

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker