BOLESNICI: Drugovi napili bolesnu devojku, pa je silovali

Prema informacijama iz policije, napastvovanje se desilo u Hercegovačkoj ulici br. 147, u domu Hasiba M., prilikom proslave rođendana.

silovanje-uhapseni
Znali da je devojka ometena u razvoju i to iskoristili / Foto: profimedia

Novopazarska policija uhapsila je Hasiba M. (45), Ediba M. (43), Asmira I. (20), Nuhiju B. (28) i Edisa D. (29) iz ovog grada zbog sumnje da su u utorak veče obljubili devojku S. P. (27) sa smetnjama u razvoju.

Devojka je ranije tog dana bila u poseti jednoj porodici u njihovom komšiluku i kada je krenula kući, oni su je pozvali da se pridruži slavlju i sa njima popije piće. Kako se radi o lakovernoj devojci, sa smetnjama u razvoju, ona je pristala, što su oni iskoristili i napili je, posle čega su je odveli u sobu i obljubili – priča izvor iz policije.

Nesrećna devojka je u sredu ujutru slučaj prijavila policiji, ali se nije sećala detalja, niti kuće u kojoj je seksualno zlostavljana.

Operativnim radom smo otkrili u kojoj se kući sve odigralo. U tom objektu smo zatekli jednu osobu, koja je sve priznala i ubrzo smo uhapsili i ostalu četvoricu. Brane se tvrdeći da je nisu prisilili na seksualne odnose, ali kako je reč o osobi sa posebnim potrebama, koja nije mogla trezveno da razmišlja u tom trenutku, tužilac je delo kategorisao kao obljubu nad nemoćnim licem – dodaju u policiji.

Svim uhapšenima je određen pritvor do 48 časova, tokom kojih će biti privedeni na saslušanje u Više javno tužilaštvo, koje će odlučiti koje mere preduzeti.

Od svih uhapšenih su uzeti DNK uzorci, kao i uzorci sa kreveta i ostalih stvari u sobi u kojoj je došlo do obljube. Čekamo te analize, kao i medicinsko veštačenje, na osnovu kojih ćemo znati da li su svi učestvovali u obljubi, kao i za koja krivična dela ćemo ih teretiti – kažu u Višem javnom tužilaštvu.

Ispred kuće u kojoj se desila obljuba u čevrtak se okupilo dvadesetak žitelja tog naselja, koji nisu želeli da komentarišu ceo slučaj.

Prema nezvaničnim saznanjima, devojka S. P. je iz novopazarskog naselja Deževski put. Živi sa ocem i bratom, a majka joj je nedavno preminula.

Silovateljima pritvor od 30 dana

Hasibu M. (45), Edibu M. (43), Asmiru I. (20), Nuhiju B. (28) i Edisu D. (29) produžen je pritvor za još 30 dana! Prema saznanjima, četvorica uhapšenih su odbacili sve optužbe koje im se stavljaju na teret, dok je jedan priznao da je imao seksualni odnos sa devojkom, ali je rekao da odnos nije bio pod prisilom.

TPKNEWS / Agencije

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker