PU POŽAREVAC: Podnela izveštaj o radu na teritoriji Braničevskog okruga (VIDEO)

Na teritoriji Braničevskog okruga evidentirano je 1220 krivičnih dela. U porastu nasilje u porodici i falsifikovanje službenih isprava. Saobraćajnih nezgoda ima nešto više, ali je zato smanjen broj stradalih.

Screenshot

Srđan Lazić načelnik PU Požarevac, rekao je da je na teritoriji Braničevskog okruga evidentirano 1220 krivičnih dela.

To je u odnosu na 1410 krivičnih dela u prošloj godini, smanjenjo za gotovo 13, 5%.

Takođe, porastao je i procenat rasvetljavanja krivičnih dela (64,13 % u odnosu na 59,85 %).

Ta dinamika rada, postavila je PU Požarevac na osmu poziciju u Srbiji po uspešnosti.

Ove godine rasvetljeno je i osam dela iz 2015, kao i jedno iz ranijih. U periodu januar – avgust, 41 krivično delo izvršili su nepoznati počinioci, o od tog broja, 36 rešeno.

Tokom ove godine PU Požarevac je rasvetlila i seriju teških krađa na štetu Pošte Srbije, na teritoriji Braničevskog i Podunavskog okruga.

Zabeleženo je i povećanje krivičnih dela nasilje u porodici – 77 naspram 39 u istom periodu prošle godine.

Izvršeno je i 41 delo u vezi sa drogom. U 70 slučaja zaplene pronađeno je preko 6 kilograma opojnih droga, od čega 150 grama heroina, zatim 95 kilograma marihuane, oko 5 grama amfetamina (spid), nešto više od 25 grama ekstazija. Ostalih droga malo manje od 9 grama, kao i 156 komada tableta.

Najviše marihuane je zaplenjeno ovog meseca u policijskoj akciji “Cunami”, čak 90 kilograma u stabljikama i u prerađenom stanju, od čega blizu 57 kilograma u stabljikama na dve lokacije u opštini Veliko Gradište.

Veliko povećanje krivičnih dela je u oblasti falsifikovanja službene isprave, čak za više od 131 odsto.

U oblasti privrednog kriminala, podneto je 96 krivičnih prijava protiv 127 lica. Ukupna protivpravno pribavljena imovinska korist iznosi oko 246 miliona dinara u oblasti zloupotreba.

U prometu akcizne robe podnete su 24 krivične prijave protiv isto toliko lica, kada je zaplenjeno gotovo 127 kilograma rezanog duvana u vrednosti oko 254 hiljade dinara, kao i 37 falsifikovanih novčanica (12×100 evra i 25×2000 dinara).

Goran Todorović, načelnik Kriminalističke policije rekao da je neposredno pred početak konferencije za štampu stigla informacija iz Velikog Gradišta da je kod jednog fizičkog lica zaplenjeno 1000 bokseva cigareta strane proizvodnje, bez akcizne markice.

Registrovana su 24 krivična dela visokotehničkog kriminala, 3 falsifikovanja platne kartice i 20 neovlašćanih upotreba tuđe firme. Zabeleženo je i 14 šumskih krađa.

Prekršaji u oblasti javnog reda i mira u ovoj godini smanjeni su za blizu 21,5 %.

Programom „Školski policajac“ obuhvaćeno je 16 škola, od 45 koliko ih ima na području okruga koje pokriva 7 sertifikovanih policajaca.

Bezbednost učenika, nastavnika i škola u navedenom periodu ocenjena je kao zadovoljavajuća. Tokom edukativnih akcija „Mreža“ i „Škola bez nasilja“ nisu pronađena opojna sredstva u zonama škola.

Zlatan Svetozarević, načelnik odeljenja policije rekao da se počelo sa sprovođenjem projekta video nadzora grada koji je po propisima MUP-a Srbije i najvišim svetskim standardima. Sistemom će biti pokrivene i zone škola.

U gradskoj upravi je za 4. oktobar zakazan sastanak sa prestavnicima mesnih zajednica o projektu lokalne samouprave „Zajedno možemo bolje”, koji sprovodi PU Požarevac.

U ovoj godini povećan je broj saobraćajnihh nezgoda za nešto više od 4%, ali je broj nastradalih smanjen za više od 23%, a povređenih za oko 14,5 %.

„Rekorderi“ sa najviše promila alkohola u krvi bila su 2 lica iz opštine Žabari 5,24 i 3,62, kao i jedno lice iz Požarevca kod koga je izmereno 3,45 promila.

Dragan Ristić načelnik Saobraćajne policije koji je i član Saveta za bezbednost saobraćaja, najavio je podelu dečijih sedišta roditeljima beba rođenih na teritoriji Požarevca.

Zbog povećanog broja zahteva za izdavanje dokumenata PU Požarevac je produžila rad sa strankama i od 11. jula radno vreme Odseka za upravne poslove je od 7:30 do 19:30 sati, a subotom od 7:30 do 11:30 časova.

(Tpknews.com/Agencije)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker