Beba, koja je na Jovandan pronađena pored puta u selu kod Kučeva, od juče u hraniteljskoj porodici

Promrzlo novorođenče staro svega tri sata koje je u utorak 21. januara, oko 8:30 sati ujutru pronađeno u pletenoj korpi u zaseoku Ponore, kod sela Bukovska u blizini Kučeva, u petak je napustilo požarevačku bolnicu i smeštena je hraniteljsku porodicu.

Foto: Profimedia/ilustracija

Napuštena beba, koju su u Opštoj bolnici Požarevac nazvali Jovan, jer je rođena na Jovanjdan, u dobrom zdravstvenom stanju napustila je u petak ovu zdravstvenu ustanovu i smeštena je kod hranitelja.

Iz Policijske uprave Požarevac kažu da je istraga u toku, ali da za sada nema novih informacija, odnosno još nije poznato ko su roditelji malog Jovana, piše Telegraf.rs.

Podsećamo da se mali Jovan od 21. januara, kada je pronađen u pletenoj korpi u zaseoku Ponore, kod sela Bukovska u blizini Kučeva, nalazio u požarevačkoj bolnici do juče.

Promrzlog i uplakanog dečaka prihvatila je meštanka Ivana Živanović, nakon što je Bratislav Žurkić primetio ostavljenu pletenu korpu pored puta i odmah javio svom komšiji Vlastimiru Miliću, koji je ujedno i medicinski tehničar, da se pored puta nalazi korpa s bebom. Komšija Bratislav Žurkić je otrčao do kuće kako bi slučaj odmah prijavio policiji, a Vlastimir Milić je odmah javio Ivani koja je odmah u ćebe uvila bebu i pozvala ćerku Nevenu koja radi kao medicinska sestra u Kučevu.

Vlastimir Milić, zamolio je brata Rodoljuba da bebu, njega i Ivanu preveze do Kučeva. Na pola puta ih je dočekala patrola policije, gde je Ivana sa bebom prešla u policijski auto, a Vlastimiru Miliću, iako je kao medicinski tehničar bio jedino stručno, policija zabranila da nastavi put. Nakon dolaska u domu zdravalja, Ivanina ćerka Nevena i zet Ivan Rajčić, doktor u Domu zdravlja preuzeli su bebu.

Mališan je zbrinut u Domu zdravlja u Kučevu, a zatim prebačen u Opštu bolnicu u Požarevcu, on je u bolnicu dovezen sa sniženom temperaturom i crvenilom na rukama i nogama usled hladnoće. Rezultati prvih analiza pokazali su da se radi o zdravom dečaku teškom 2,7 kilograma.

Beba koja je ostavljena svega tri sata po rođenju, u bolnici u Požarevcu dobila je svu potrebnu negu i postala je ljubimac medicinskog osoblja.

– Dečak je postao naše mezimče, nekako spontano svi ga zovemo Jovan zbog toga što je pronađen drugog dana slave sveti Jovan. U utorak su mu urađene sve analize koje pokazuju da je apsolutno zdrav. Svi brinemo o njemu, dobio je sve vakcine, jer je očigledno rođen van porodilišta – rekao je ranije direktor Opšte bolnice u Požarevcu Danko Nikolić.

(Tpknews.com/Telegraf.rs)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker