NOVI SKANDAL TRESE AUSTRIJU: Prepakivali jeftine kineske maske FFP2 i prodavali kao austrijske

Austrijsko tužilaštvo za borbu protiv ekonomskog kriminala i korupcije pokrenulo je, zajedno sa finansijskom policijom, istragu protiv najvećeg proizvođača zaštitnih maski u Austriji.

Ta ćerka kompanije firme “Palmers” i “Lencig” osumnjičena je da jeftine maske iz Kine prepakuje i na njih stavlja etikete “Made in Austria”.

Istražni organi tvrde da proizvođač maski svesno jeftinu robu iz Kine prodaje sa ogromnom dobiti kao austrijski proizvod visokog kvaliteta.

Istraga je pokrenuta na osnovu prisluškivanog razgovora u okviru istrage protiv jedne bande krijumčara ljudi, pošto je u tom razgovoru ukazano na prevaru u austrijskoj firmi.

Austrijske vlasti sprovele su pretres sedišta firme u Beču i Vinernojdorfu.

Glavni tužilac Tužilaštva za borbu protiv privrendog kriminala i korupcije Elizabet Tojbl rekla je da je kompanija osumnjičena da je prepakivala FFP2 maske i prodavala ih kao austrijski proizvod po većoj ceni.

Za prepakivanje, uz to, korišćena je radna snaga na crno, koja nije bila prijavljena.

Kompanija “Hygiene Austria LP” odbacuje optužbe i najavljuje da će sarađivati sa vlastima kako bi što pre rasvetlila ceo slučaj.

Ova kompanija osnovana je prošle godine na početku pandemije kako bi se pokrila rastuća potražnja za maskama austrijskim proizvodima, pošto je vladala nestašica na svetskom tržištu.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker