NIKOLIĆ: Ako Vučić želi, neka da ostavku!

Predsednik Srbije, Tomislav Nikolić, potvrdio je juče da bi predsednički i parlamentarni izbori mogli biti održani zajedno 9. aprila.

tomislav-nikolic-tanjug-dimitrije-goll

Kad je reč o parlamentarnim izborima, on je rekao da je u okolnostima tranzicije i krupnih odluka bolje češće proveravati volji građana.

– Ako žele da provere to što rade, ako se čini da je parlament postao mesto u kojem se teško donose krupne odluke, zato što se koristi za promociju čak i nekih loših ideja, onda Vlada može jednostavno da reši to novim izborima – rekao je predsednik.

On je istakao i da ne može da utiče na premijera po pitanju takve odluke ni na koji način osim savetom:
– U rukama predsednika Vlade je odluka o ostavci Vlade, koja može da izazove nove parlamentarne izbore – rekao je Nikolić.

Kako kaže Nikolić, ako Vlada želi da proveri popularnost posle nekih mera, ako želi da osigura mandat od četiri godine, to je njihovo pravo i to im Ustav dozvoljava. Na pitanje novinara da li je dobro da imamo izbore na svakih godinu dana, on je rekao da ima poverenje u Vladu i da ona radi dobro.

Po pitanju predsedničkih izbora podsetio je da oni po Ustavu moraju da se završe mesec dana pre isteka mandata aktuelnog predsednika, te da bi prvi krug mogao da bude 9. aprila, a eventualni drugi 23. aprila.

Nikolić je rekao da je o svojoj ponovnoj kandidaturi razgovarao sa premijerom Vučićem, ali nije precizirao kakav je bio ishod tog razgovora.

– Jesmo, razgovarali smo, bićete na vreme obavešteni – odgovorio je predsednik Srbije na pitanje novinara.

On je dodao da je na predsednici Skupštine da za kampanju odredi period od 30 do 60 dana, te da misli da bi izbori mogli biti raspisani krajem februara ili početkom marta.

TPKNEWS/Agencije

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker