15 GODINA ROBIJE SILOVATELJU IZ SMOLJINCA: Živorad je ćerku pretukao i ošišao, pa je silovao danima

Živorad Milić (62) iz Smoljinca kod Malog Crnića, osuđen je na 15 godina zatvora za silovanje maloletne ćerke A.M. (16).

Kuća Živorada Milića u Smoljincu

Ovo je pravosnažna odluka Apelacionog suda u Kragujevcu, kojim je potvrđena prvostepena presuda Višeg suda u Požarevcu. Žalbu Apelacionom podnela je odbrana optuženog, jer se zamenik višeg tužioca, Miroslav Vojinović, nije žalio, pošto je dosuđena maksimalna kazna.

Optuženi je uhapšen zbog sumnje da je od 10. do 12. maja 2018. godine u tri navrata silovao svoju maloletnu ćerku. Prema navodima optužnice, on je 10. maja uveče ćerku pretukao i ošišao, a onda je primorao da ga zadovolji oralno i klasičnim seksualnim odnosom, a to je uradio i sutradan popodne. Trećeg puta, 12. maja oko 12 sati, sve je ponovio, ali je tada i analno silovao ćerku. Sve vreme on je nju i vređao, optužujući je da je drolja i da spava sa starijim muškarcima u selu.

A.M. je 12. maja pobegla od kuće i napisala pismo majci, koja je napustila muža i boravila kod ćerke udate u Smederevu. U pismu je A.M. navela da će da izvrši samoubistvo, pa je majka slučaj prijavila policiji. Posle toga, Živorad je uhapšen i određen mu je pritvor.

Posle njegovog hapšenja, analizom DNK tragova na krevetu, posteljini i na vešu devojčice, nađeni su njegovi biološki tragovi. Lekarskim pregledima utvrđeno je da je devojčica imala brojne povrede po telu i intimnim delovima. Istražni organi rekli su da do sada nisu videli ovako brutalno silovanje.

Živorad je u februaru 2018. godine izašao na uslovnu slobodu iz zatvora, gde je bio zbog ubistva. Izdržao je 10, od ukupno 14 godina, na koliko je osuđen jer je u novembru 2008. nožem ubio meštanina Smoljinca Roberta Todorovića (31). Iz zatvora je izašao ranije, jer je komisija KPZ “Zabela” konstatovala da se Živorad dovoljno resocijalizovao, ali je dodatni razlog bio i to što je oboleo od leukemije. Iako su i Viši sud i tužilaštvo bili protiv toga, Živorad je odlukom Apelacionog suda ipak uslovno pušten na slobodu.

PORODICA

Živorada je supruga napustila zbog njegovog nasilja i prešla kod starije ćerke u Smederevo, koja je udata i ima troje dece. Njih dvoje imaju i sina, koga je otac izbacio iz kuće.

M. Veljković

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button
Close
Close

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker