TEŽAK UDES KOD MLADENOVCA: Lančani sudar pet automobila, dve osobe poginule, petoro povređeno (VIDEO)

Posle izlaza sa auto-puta Mali Požarevac na oko šest kilometara u delu ka Vlaškom polju prema Mladenovcu oko 11 sati došlo je do teškog saobraćajnog udesa pet vozila u kome su poginuli supružnici Slobodan(74) i Leposava Jeremić(72).

Foto: M. Metlaš

Ekipe Hitne pomoći, jedna iz Mladenovca, jedna iz Smedereva, su izašle na lice mesta.

– U lančanom sudaru povređeno je pet osoba, a oba saniteta su povređene prevezla u Beograd – rekli su iz Službe za hitnu medicinsku pomoć u DZ Mladenovac.

Intervenisale su i vatrogasne ekipe da bi isekle olupine i oslobodile povređene.

Stradali su Slobodan i Leposava Jeremić bili su u “ford fijesti”, zajedno sa trećom osobom, koja je prošla sa povredama. Od siline udarca na krov se prevrnula “škoda fabija” gde su povređene dve ženske osobe, dok je muškarca iz “pasata” izvukao vozač kamiona, koji se u trenutku nesreće zatekao u blizini.

– Vozio sam kamion u pravcu Mladenovca, kada sam video nesreću. Izvukao sam čoveka, našao sam flašicu vodu u kolima i umio ga. Tada je došla Hitna pomoć i prevezl su ga na Urgentni centar – priča vozač Dalibor Mitić.

Kraj puta stajao je vidno oštećeni “sitoren” kojim je upravljala Marija L., a sa njom u kolima je bio i njen otac. Njihov automobil se takođe, prevrnuo, ali tako da se ponovo vratio na točkove. U udesu je učestvovao i “punto”.

Prema rečima očevidaca do sudara je došlo kada je kolona vozila koja se kretala u pravcu Mladenovca počela da pretiče šleper. Iz suprotnog pravca u tom trenutku se pojavio vozač u pasatu koji je udario u manje teretno vozilo u desnoj traci.

“Odjednom su sve tri trake bile popunjene. U tom trenutku se pojavio auto, obilazio je šleper. Iza šlepera je bila kolona vozila. Počeli su jedan drugog da sustižu, mene su zakačili skroz u desnoj traci, ali sam uspeo da se izvučem”, rekao je očevidac.

Posle žestokog sudara delovi slupanih vozila bili su razbacani po kolovozu. Ova deonica puta prema Mladenovcu bila je zatvorena za saobraćaj puna četiri sata, a vozila su preusmerena na lokalni put preko Ralje i sela Šepšin.

Na ovoj deonici je ograničenje brzine 80 kilometara na čas, međutim vozači to ne poštuju i često voze brže.

Dalja istraga će utvrditi da li su uzroci ove saobraćajne nesreće upravo nepropisno preticanje i prekoračenje dozvoljene brzine.

TPKNEWS/Agencije

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker