POŽAREVAC: Danas dodela prvih 25 od najavljenih 90 sedišta za bebe

Gradsko veća Grada Požarevca, donelo je odluku da roditelji beba rođenih 1. oktobra, a i kasnije sa teritorije Požarevca dobiju besplatna auto sedišta.

decije-auto-sediste-4

Danas će biti dodeljeno prvih 25 od ukupno 90 auto sedišta koliko je planirano ovom odlukom. Ostatak će, kako saznajemo, biti deljeni sukcesivno svakog meseca.

Dodeli auto sedišta prisustvovaće gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović, i predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja Dragan Stanojević.

Savet za bezbednost saobraćaja je ranije izneo podatak da se u Požarevcu prema istraživanjima, jedno od tri deteta ne prevoze pravilno, odnosno na bezbedan način.

U motornom vozilu na prednjem sedištu ne sme da se prevozi dete mlađe od 12 godina. Dete do tri godine starosti prevozi se u bezbednosnom sedištu, odnosno korpi, osim u vozilima za javni prevoz putnika. Izuzetno, dete do tri godine starosti može se prevoziti na prednjem sedištu ukoliko se prevozi u bezbednosnom sedištu odnosno korpi koja je okrenuta suprotno pravcu kretanja vozila, ukoliko vozilo nema ili je isključen bezbednosni vazdušni jastuk.

Bezbednosna sedišta za decu koja se postavljaju u vozila moraju biti homologovana u skladu sa jednoobraznim tehničkim uslovima i moraju da budu postavljena na način kako to preporučuju proizvođač dečjeg sedišta i proizvođač vozila. Homologaciona oznaka za dečja sedišta je ECER 44/04.

TPKNEWS/GU Požarevac

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker