Uklanjanje bilborda sa magistralnih puteva u Braničevskom okrugu (VIDEO)

U Braničevskom okrugu, nezvanično, podignuto je oko 15o bespravno reklamnih tabli. One su podignute na samom ulazu i izlazu iz Požarevca kao i u okolnim naseljima.

Screenshot

Bespravno postavljeni bilbordi su oni koji su postavljeni bez propisnih tehničkih uslova i bez saglasnosti službe za upravljanje putevima Republike Srbije. Trenutno se u naseljima u Braničevskom okrugu uklanjaju bilbordi sa glavnih magistralnih saobraćajnica.

Bilbordi koji su postavljeni pored magistralnih puteva, najfrekventnijih gradskih ulica i raskrsnica odvlače pažnju vozača, zbog čega preti opasnost od saobraćajnih nesreća i nezgoda, pokazuju procene i analize saobraćajnih stručnjaka.

Naime, na brojnim mestima možete primetiti nepropisno postavljene bilborde pored saobraćajnica, dok nadležni tvrde da ih uklanjaju.

Funkcija bilborda i reklamnih materijala koji se postavljaju uz saobraćajnice je da privuku pažnju ciljne grupe. “Ako bilbord ili drugi reklamni materijal odvuče pažnju vozaču na samo dve sekunde, on ne može normalno da prati tokove saobraćaja i može doći do saobraćajne nesreće”.

I ankete među građanima pokazuju da veliki broj njih smatra da bi broj bilborda pored puteva trebalo da bude smanjen, te da su saobraćajnice preopterećene bilbordima i da im odvlače pažnju.

Kako nezvanično saznajemo kontinuirano se sprovodi akcija uklanjanja bespravno postavljenih bilborda i reklamnih panoa na celoj magistralnoj i regionalnoj putnoj mreži, ali je očigledno da i danas možete naći bilborde koji nisu postavljeni na propisanoj udaljenosti.

Po utvrđenom pravilu reklamni panoi bi trebalo da budu udaljeni od ivice kolovoza 10 metara na regionalnim i magistralnim putevima i do 12 metara.

TPKNEWS/Sat TV

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker