SVETSKI DAN VODA: Gradištanci čiste priobalje peka

Svetski dan voda u Velikom Gradištu, u četvrtak, 22.marta , kroz niz akcija obeležiće ustanove i organizacije u ovoj opštini smeštenoj na tri vode – Srebrnom jezeru, Dunavu i Peku.

Foto: Promo

Ekološki čistu sredinu, u cilju zaštite voda, prigodnim programom promovisaće Predškolska ustanova “Majski cvet“, sa početkom u 9 časova, i Ekološka sekcija Srednje škole, sa početkom u 10 časova, dok Mesna zajednica Veliko Gradište planira čišćenje priobalja Peka. Podršku će im pružiti Turistička organizacija opštine Veliko Gradište.

Opština Veliko Gradište bogata je vodenim resursima. Reke Dunav i Pek, Srebrno jezero i mnogobrojni izvori za koje stanovništvo veruje da su lekoviti, odaju sliku ekološki čiste i zelene sredine. Dunav, evropska magistrala, ima posebno mesto u srcu svih Gradištanaca. Ovoj neiscrpnoj inspiraciji, na čijoj obali žive, čijom se ribom hrane, čijim strujama plove i čijom vodom se hlade u vrelim letnjim danima Turistička organizacija svake godine na zanimljiv način posveti i manifestaciju Dan Dunava.

Svetski dan voda obeležava se sa ciljem podizanja svesti javnosti i usmeravanja globalnih upozorenja na značaj i važnost vode kroz promociju održivog korišćenja postojećih vodenih resursa. Pod ovogodišnjim sloganom „Priroda za vodu“ istražuju se rešenja koja su već dostupna, u samoj prirodi, i koja nam mogu pomoći u suočavanju sa izazovima savremenog sveta 21. veka.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker