TRAMPA OPŠTINSKE IMOVINE: Nastavlja se nezakonito lično bogaćenje kučevačkih opštinskih “feudalaca”

Afirmacija, bezakonja i otimanje opštinske imovine kao recept za nezakonito lično bogaćenje na račun građana opštine Kučevo se nastavlja…

Plac sa zgradom koji je opština trampila sa TP ”Euroboje”/Foto: M.S.

Upravo zahvaljujući takvoj praksi, za vreme kučevačke kriminalno naprednjačko-socijalističke vlasti stvorile se mogućnosti za uzurpiranjem opštinske imovine na posebnim sastancima iza zatvorenih vrata. O tim sastancima i postignutim dogovorima, javnost ne zna gotovo ništa.

Po nezvaničnim informacijama koje je Insajder Mile Sova dobio od zaposlenih u opštinskoj upravi Kučevo i po onome što smo videli na sajtu Republičkog geodetskog zavoda, opštinski “feudalci” predvođeni predsednikom opštine dr Ivanom Rajčićem i njegovim zamenikom Nenadom Mikićem izvršili su trampu, stari oblik trgovine u kojem se roba i usluge neposredno menjaju za druge robe i usluge bez korišćenja novca i trampili sa vlasnikom TP “Euroboje” iz Kučeva, opštinski plac sa objektima u ulici Braće Ivkoviča na katastarskoj parceli 5013/2 za neplodno poljoprivredno zemljište ispod “Jelenine stene”.

Ako se, pridoda činjenica da se radi o opštinskim objektima i zemlji u vlasništvu opštine koje po pretpostavkama preduzeće TP “Euroboje” bez objavljenog javnog poziva za davanje u zakup, nelegalno koristi više godina unazad, bez ugovora i plaćanja zakupa, onda je sasvim jasno da je vlasnik TP “Euroboje” iskoristio opštinske službe kako bi se ova uzurpacija prikrila.

Ovo nije izolovan slučaj, već samo jedan u nizu slučajeva na teritoriji kučevačke opštine koji su se dešavali u poslednje dve i po godine, gde se podobnim pojedincima omogućava uzurpacija državne imovine bez bilo kakvih posledica odnosno smetnji. 

U ovom konkretnom slučaju pitanje je samo, zbog kojih je cifara i neregularnosti opštinske vlasti, zažmurila šefica računovodstva opštinske uprave Kučevo, supruga vlasnika TP “Euroboje” i šta su opštinski čelnici i Aleksandar Perišić dobili za uzvrat?

(Dopisnik tpknews.com iz

PROČITAJ I

27 Komentari

  1. Cudno, Nesa ih je psovao, bio nezadovoljan sa njima a sad razmenjuje plac. Mora da je Tanja nasla neke velike brljotine bratije?

    1. Od kada su nasilno i protivzakonito preuzeli vlast naPRDnjaci,svaki dan niču afere kao pečurke posle kiše.Ovo je za Ginisa.Pa ta ogromna parcela sa objektima i mestu lokacije vredi brat bratu,najmanje 100.000 evra.

  2. Molba za Ivana popa! Hteo bih da trampim livadu šeste klase u Bukovskoj za opštinski plac u Kučevu. Unapred zahvalan meštanin!

  3. Tanja zažmurila na sve opštinske budzetske mahinacije bratije,Aco Perišić uzeo 10.000-20.000 evra i svi zadovoljni.

  4. Ni jedna finansijska brljotina i pronevera nije mogla da se obavi a da Tanja nije aminovala. Cena koju su joj platili je ova transakcija. I dalje Tanja ima dva tri keca u rukavu. U stta se razume Neuki Ivan Hotelski i ovaj Bukvan Sumski. Njima je da namire Beogradske zahteve i da drpnu nesto i za sebe.. Tanja je kad dodje vreme svedok saradnik. Sad je prilika za Zeku Grujiva, Coki Sonj Tomica i ostale da ne usvoje budzet. Da li to smeju da urade, da li ih je narod za ovo glasao da da saucestvuju zbog mizerne plate da im se sela upropaste i rasturi drzavna imovina. Sve su oni izglasali. Zeko ostani na salasu, tamo ne mogu da te nadju. Ili ste i ti i Grujic devojke ko mova iz Turije, vi ste u snazi jos, izdrzavate. Da li ste toliko uplaseni. A vidis da ne trpite vi prokletstvo koje vas prati, na drugima se pravda namiri i plate alavost zivotima.

  5. Lele, pa Euroboje koristi taj plac preko 15 godina a izgleda nije plaćao kiriju. Računam da je 15 godina a ima i više. Da je plaćao po 300 evra mesečno to ti je 54000 evra. E za toliko šefica računovodstva u opštini ćuti na mutne radnje i još je skoro gratis dobila plac za koji je moglo da se uzme i 100 000 evra.

  6. Ni Ivan hotelski a ni robijaš Mikić nisu loše prošli.Njima sve što treba i zahvali od gradjevinskog materijala kako bi završili započete objekte,brat Lazič će im pokloniti.

  7. Ma to garant Aca Karatista dugovao za neki gradjevinski materijal kod Lazica pa sad platio dugove sa opstinskim zgradama i placem kao sto dao buvljak Kastrumu. Jos mu Lazic dao i jedno 15 iljade evrica za neki ruckic

  8. Javni pravobranilac na crno je Zuca koji je i sekretar skupstine opstine i otac od nacelnika opstinske uprave. Oba su kumovi od Ace Perisica a kum nije dugme mora da se spasi ako duguje jos ce da zaradi neku kintu jedno dvadesetak hiljade evrica i to ti je to.

  9. Ja bih dao 100.000 za taj plac ali nisam znao da se prodaje. Mislio sam da je to Lazićev plac. Imao sam i imanje u Mišljenovcu dao bi pet hektara za taj plac skoro u centru Kuceva.

  10. Ovo je strašno, svaki mesec prodaju po nešto. Još im zgrada opštine ostala neprodata jer je verovatno pod hipotekom

  11. Боже, читам и не могу да верујем колико је кучевачка општина криминална. Они ће на овај начин узурпирати све општинске зграде и земљу на најбољим локацијама у граду. По систему да ти неки трњар у Топанаски код Церемошње и узме шта му се свиђа у Кучеву. Е ово се зове пљачка а тужилац Дубајић све то посматра и ништа не предузима.

  12. Nije ovo bila trampa,znamo mi kako to ide,ta livada ispod Jelenine stene je bila samo maska,verovatno su opštinari(kriminalci) dobili pare os Lazića na crno. Isto kao i sa kastrumom.

  13. Zbog ovakvih trampi nazivamo ove feudalce iz Kučeva kriminalcima. Hvala tpk newsu što raskrinkava ovu bandu,ovo je posao tužiteljke Dubajić ali samo ona zna zbog čega ne radi posao za koje je mi građani republike Srbije debelo plaćamo.

  14. Kakav bezobrazluk,trampiti livadu koja vredi par stotine evra za plac sa objektima čija se vrednost kreće oko 100.000 evra je čista pljačka.

  15. A ja se pitam odakle Rajičiću i Mikiću toliko para da kupe sebi skupocena kola i da grade kuće? Plata im je oko 150.000. dinara? Interesantno.

  16. Kriminalci me vise ne iznenadjuju. Nece dugo trajati ova papazjanija od Vuciceve drzave, kriminal je uzeo maha a policija, tuzilastvo i sud cute. Sto posto sam siguran da je ovde bilo neregularnosti. Pozivam sve nadlezne institucije da ispitaju ovu trampu.

  17. Nismo ni očekivali ništa bolje od dr Ivana Rajčića poznatijeg kao Ivan Hotelski, Nenada Mikića Robijaša, i Ace Karatiste Robije ali smo očekivali da će pošteni Aleksandar Vučić da ih brzo strpa u bajbok ali njega baš briga za one koji su glasali za njega

  18. Die Kriminalität boomt in Kucevo. Es ist nicht einfach für die Bürger unter der Besatzung. In Deutschland würden die Teilnehmer dieses illegalen Austauschs innerhalb von 24 Stunden im Gefängnis landen. Milagarac sammelte die Sahne und der Bürgermeister und sein Stellvertreter bekamen die Molke.

    1. Baš tako Bogosave kriminal u Kučevu je eksplodirao nikad gora situacija nije bila. Kažeš kada bi u nemačkoj uradili ovakvu trampu na crno da bi počinioci u roku od 24h bili strpani u zatvor ali u nemačkoj ne vlada mafija kao kod nas,dobro si procenio da je u ovoj pogodbi milagarac pokupio kajmak a predsednik i njegov zamenik surutku. Ha,ha,ha.

  19. Kada budemo oterali ove lopove sa vlasti, ogradićemo tu livadu sa tri reda bodljikave žice visine oko tri metra, kupićemo par koza i zatvoriti te prevarante tamo, pa nek tamo rade nešto pametno za ovaj narod. Nadam se da na osnovu onoga što su dali na najprometnijem mestu u Kučevu, tamo dobili barem neku kolibu i neki izvor sa vodom?

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker