PAO JE LIVERPUL! Zvezda zgazila vicešampiona Evrope! (VIDEO)

Dogodilo se „što biti ne može“, Crvena zvezda je ostvarila veliku pobedu! Pred punim tribinama pao je vicešampion Evrope Liverpul (2:0).

Ogroman uspeh srpskog šampiona, trijumf koji se slobodno može nazvati senzacijom, pobeda kakvu nisu zabeležili još od onih slavnih dana Barija i 1991.

Očekivalo se da će Englezi stići do novih bodova, ali nisu tako mislili igrači Crvene zvezde koji su odigrali nestvarno dobru utakmicu, posebno u prvom delu.

U ovakvim utakmicama obično se kaže da je pobedio ceo tim i to bi zaista mogla biti jedina ispravna konstatacija meča na „Marakani“, ali kako ne pomenuti junaka meča, dvostrukog strelca Milana Pavkova?

Njegovim golovima u 22. i 29. minutu, Crvena zvezda je otvorila vrata „Sezama“ koji je bio zabravljen decenijama. Hrabrom, sigurnom i požrtvovanom igrom, izabranici Vladana Milojevića oborili su na kolena favorizovanog protivnika, koji je očigledno potcenio srpskog rivala posle lake pobede pre dve nedelje na “Enfildu” (4:0).

Foto: StarSport

Crveno-beli su u okršaj protiv renomiranog protivika ušli bez straha i nervoze, koju su ispoljavali na nekim ranijim susretima, posebno na premijeri sa Napolijem.

Od početka su znali šta žele, često su Marin i Filip Stojković slali visoke lopte pred gol Alisona u nameri da pronađu visokog Milana Pavkova i mora se reći da je takva taktika „upalila“ iako je i igra „po zemlji“ bila sasvim dobra i bilo je prilike da se i na taj način ugrozi gol protivnika.

Marko Marin je pokušao u devetom minutu šutem sa distance, da bi u 15. minutu posle kornera koji je izveo upravo bivši igrač Olimpijakosa, lopta došla do Vujadina Savića koji je iz gužve šutirao iz okreta, ali preko prečke.

Konačno u 22. minutu zatresle su se tribine „Marakane“. Marin je izveo korner sa desne strane, Pavkov se sjajno prikrao iza leđa defanzivaca „crvenih“, skočio je visoko i zakucao loptu glavom u mrežu gostiju – 1:0!

https://twitter.com/nczvezda/status/1059875459419254786

Ako je to bio momenat iz snova za bivšeg napadača niškog Radničkog, šta onda reći za ono što je učinio sedam minuta kasnije? Bio je to momenat koji je mnoge podsetio na gol Nikole Žigića protiv Rome 2005. godine u onoj pobedi od 3:1, samo što se ovaj magični momenat za Pavkova dogodio pred golom na južnoj strani stadiona.

Prihvatio je Pavkov loptu na 40 metara od gola Liverpula, poveo je nekoliko koraka, a onda je sa 22 metara uputio pravi projektil desnom nogom, Alison je bio nemoćan, lopta je završila u mreži kraj desne stative gola Liverpula za velikih 2:0!

https://twitter.com/nczvezda/status/1059878394685542400

Imao je i Liverpul svoje prilike, obrukao sa Staridž u dva navrata, a napadi gostiju u finišu prvog dela nisu urodili plodom, odbrana crveno-belih je bila čvrsta i sigurna.

Za očekivati je bilo da Jirgen Klop baci sve karte u napad u drugom poluvremenu i da se Crvena zvezda ograniči na odbranu svog gola. To se i dogodilo, svesno su crveno-beli prepustili inicijativu gostima, povuki se pred svoj gol.

Bilo je momenata kada su očajnički branili mrežu Borjana i otklanjali opasnost u poslednjem trenutku. Mešutim, odmah na početku su imali priliku domaćini.

Foto: StarSport

Marko marin je u 46. minutu prihvatio loptu na desetak metara od gola Liverpula, šutirao je, lopta je pogodila u ruku Džejmsa Milnera, ali je sudija Mateo Lahoz odmahnuo rukom, smatravši da je lopta bila napucana i da nije bilo namere da se igra rukom.

Pritisnuli su gosti, ređali prilike, u 71. minutu Salah je pogodio stativu posle odlične prilike koja mu se iznenada ulazala. Isrti igrač imao je priliku i u 79. minutu, potom i u 82. Promašivali su Van Dajk, Firmino, ništa nije polazilo za rukom “crvenima” i na kraju, ostalo je kao što je bilo na poluvremenu, velikih 2:0 za crveno-bele.

Konačno, Crvena zvezda je velikom pobedom stigla do četvrtog boda, a dva gola Pavkova vredna su novih 2.7 miliona evra u kasi srpskog šampiona, koliko se premira uspeh u Ligi šampiona.

Posle svega i prilika da se srpski šampion do kraja bori za proleće u Evropi. A malo ko je verovao, iako su na “marakani” padali mnogi velikani. Uostalom, skor protiv Liverpula u pobedama sada je 3:1. Posle ovakve pobede, sve je zaista moguće,

(Agencije)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker