TRI GODINE ROBIJE ZA SMRT ZIDARA: Sudski epilog fatalne tuče ispred požarevačke Barakude

Viši sud u Požarevcu na osnovu sporazuma o priznavanju krivice osudilo je na tri godine zatvora Zorana Miloševića (49) iz Požarevca za krivično delo nanošenje teških telesnih povreda kvalifikovanom smrću, a Bobana Milanovića (47) na osam meseci zatvora uslovno u periodu od dve godine.

Lokal „Barakuda“/Foto: M.V.

U toj tuči smrtno je stradao Milan Dimitrijević (48) iz Požarevca, Ujedno osuđeni su dužni da u potpunosti plate troškove sudskog postupka, dok je porodica preminulog upućena da u parničkom postupku iznesu svoje imovinsko-materijalne zahteve. Nakom zaključivanja sporazuma o priznavanju krivice obojica su pušteni iz pritvora u kom su se nalazili od 18. Aprila ove godine.

Podsećamo, da je u nedelju 18. Aprila, oko 19 časova ispred ugostiteljskog lokala „Barakuda“ u Požarevcu, došlo je do tuče, posle koje je preminuo Milan Dimitrijević (48).

Brzom akcijom policije, tada su uhapšeni Požarevljani Zoran Milošević (49) i Boban Milanović (47), zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivična dela ubistvo i učestvovanje u tuči.

Navedena trojica u nedelju uveče našla su se u ugostiteljskom lokalu koji služi alkohol i vrši uslužno pečenje ribe. Tu su često dolazili i družili se, ali te večeri, pod dejstvom alkohola, započeli su svađu, pa ih je vlasnik lokala izbacio. Tuča je nastavljena napolju, kada je Milan Dimitrijević zadobio udarac od koga je pao na beton i preminuo.

Konobarica je nazvala Hitnu pomoć, ali njemu nije bilo pomoći. Tokom istrage, a na osnovu iskaza svedoka, delo je prekvalifikovano u nanošenje teških telesnih povreda sa smrtnim ishodom jer su svedoci u svojim izkazima rekli da je pokojni Milan započeo svađu u objektu, a raspravu nastavili ispred lokala.

Mesto tuče ispred lokala „Barakuda“/Foto: M.V.

– U Jednom trenutku Milan je počeo da se gura sa Bobanom, a Zoran je prišao da ih razdvoji. Sada, pokojni Milan je tom prilikom šutnuo Zorana u nogu a ovaj ga pesnicom udario u lice. Pošto je bio vidno pijan Milan je pao I glavom udario u asfalt, gde je ostao nepomično da leži. Zoran je prišao da mu pomogne ali ovaj nije davao znakove života -priča naš izvor šta su izjavili svedoci tokom istrage. Sva trojica učesnika tuče bili su u teško alkoholsanom stanju. Pokojni Milan Dimitrijević imao je 2,90 promila alkohola u krvi, dok je Boban Milanović imao 2,70, a Zoran Milošević 2,30.

Vlasnik lokala, Saša Perić, rekao nam je da su se ta trojica uvek lepo družila, ali da je sada nešto, njemu nije poznato šta, izazvalo svađu i tuču.

– Oni su bili redovni gosti i uvek su se lepo ponašali. U nedelju uveče započeli su svađu, pa sam im rekao da izađu napolje. Nisam čuo oko čega se svađaju, nit sam video samu tuču. Jedino sam video da, na kraju, jedan leži dole, na betonu, krvav – , rekao nam je Perić.

O tome da su se ova trojica lepo družila govori i konobarica H. P.

– Bili su dobri ljudi i međusobno su se lepo slagali. Zajedno su radili na zidanju jedne zgrade na Lučičkom putu. U nedelju uveče Milan Dimitrijević je prišao za sto kod njih i ubrzo je izbila svađa, ali ne znam njen razlog – , rekla je konobarica H. P.

(Tpknews.com/M.Veljković)

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker