OJADILI DRŽAVNI BUDŽET: Podnete krivične prijave protiv sedam funkcionera iz Požarevca i Petrovca na Mlavi

Sumnja se da su ove osobe izvršenjem krivičnih dela budžetu Republike Srbije i drugim privrednim subjektima i fizičkim licima naneli milionsku materijalnu štetu.

U prethodnih nekoliko dana pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima i Poreskom policijom, u više odvojenih akcija suzbijanja finansijskog kriminala i korupcije u Braničevskom okrugu, podneli su krivične prijave u redovnom postupku protiv 7 osoba osumnjičenih da su u periodu od 2013. godine do danas počinili više koruptivnih i drugih krivičnih dela.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u tom gradu, podneli krivičnu prijavu protiv bivšeg odgovornog lica privrednog društva „Standard“, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo oštećenje poverioca.

Krivična prijava podneta je i protiv bivšeg člana gradskog veća Požarevca i funkcionera skupštine tog preduzeća, kao i protiv bivšeg člana Skupštine privrednog društva „Standard“.

Sumnja se da je bivše odgovorno lice privrednog društva „Standard“, znajući da je to preduzeće postalo nesposobno za plaćanje, zakupninu od zakupaca preusmerio putem asignacije na svoju zaradu i dugove prema javnim preduzećima, koje je na taj način stavio u povoljniji položaj od drugih poverilaca.

Na taj način osumnjičeni je “Radnu zadrugu Požarevac” i Poresku upravu oštetio za 781.000 dinara.

Takođe, postoje osnovi sumnje da su funkcioner i član skupštine privrednog društva „Standard“ zloupotrebivši položaj odgovornog lica doneli odluku skupštine kojom su umanjili izlicitiranu cenu zakupa i time oštetili “Standard” za 1.270.687 dinara, za koliko su pribavili protivpravnu imovinsku korist zakupcima.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Petrovcu na Mlavi, podneli su krivičnu prijavu protiv dve osobe, zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično delo prevara.

Sumnja se da su tokom 2017. godine, lažno prikazujući činjenično stanje, doveli u zabludu četvoro oštećenih da će im obezbediti boravak i dobijanje lažne vize za inostranstvo, kao i novčanu zaradu.

Takođe, sumnja se da su u zabludu doveli i jednu preduzetničku radnju da će izvršiti plaćanje za izvedene građevinske radove.

Na taj način osumnjičeni su oštećenima naneli štetu u ukupnom iznosu od 11.769.320 dinara.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Petrovcu na Mlavi, podneli su krivičnu prijavu protiv dve osobe, zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično delo navođenje na overavanje neistinitog sadržaja.

Sumnja se da su tokom 2017. godine, prilikom overe kod notara, odnosno u Opštinskoj upravi u Petrovcu na Mlavi, koristi falsifikovanu diplomu srednje medicinske škole.

M.L.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker