U SREDU ZASEDA KUČEVAČKI PARLAMENT: Nastavlja se uigrana šema rasprodaje opštinske imovine u bescenje

Predsednik Skupštine opštine Kučevo Branko Kecman, je zakazao za 6. Jul 2022. redovnu 18. sednicu lokalnog parlamenta. Na dnevnom redu kao i na mnogobrojnim dosadašnjim sednicama naći će se razmatranje i odlučivanje o predlogu Odluke o otuđenju nepokretnosti iz javne svojine opštine Kučevo, neposrednom pogodbom.

Predsednik Skupštine opštine Kučevo Branko Kecman/Foto: Sat TV

Ceo rad lokalnog parlamenta opštine Kučevo u sadašnjem sazivu se mahom sastojao u donošenju odluka o otuđenju nepokretnosti iz javne svojine opštine Kučevo, neposrednom pogodbom sa naknadom ili bez naknade.

Uigrana šema rasprodaje opštinske imovine u bescenje je dobro razrađena, najpre zainteresovano lice, blizak opštinskoj vlasti na zajedničkom sastanku sa Aleksanrom Perišićem, predsednikom dr Ivanom Rajčićem i njegovim zamenikom Nenadom Mikićem dogovaraju proceduru podnošenja zahteva da se opštinska parcela otkupi neposrednom pogodbom sa naknadom ili bez naknade, kako bi se izbegao postupak javne prodaje. Da bi se stekli uslovi “prodaje” potencijalni kupac treba da obezbedi i adekvatnu nagradu za pregovarače jer tobože teško je ubediti službu za imovinsko pravne poslove, urbanizam i virtuelnog javnog pravobranioca koga opština nema. Najvažnije od svega je ubediti odbornike da podrže takvu odluku čime je ceo postupak legalizovan.  Očigledno je da se Rajčić i Mikić uz pomoć predsednika Skupštine optine Kučevo Branka Kecmana ne brinu za opšti interes, pa narodnu imovinu rasprodaju i poklanjaju u bescenje, a uz to se zaobilaze i zakoni.  

Većina tog novca potroši se na jelo i piće u hotelu Rudnik koji drži šef kučevačkih naprednjaka Aleksandar Perišić. Istome se svojevoljno, bez tendera i obaveznih zakonskih procedura, dodeljuje organizacija učestalih svečanih ručkova povodom mahom izmišljenih manifestacija i svečanosti samo da bi se napravio promet. Prošle i tokom ove godine za razne ručkove u hotelu Rudnik, Perišiću odnosno preduzećima njegove supruge i sina su isplaćeni milionski iznosi na teret građana opštine Kučevo. Naravno, na svim ručkovima su pozvani i odbornici iako ih na ručak jedva dođe sedam do osam a piše se da su svi prisustvovali i uz to sa sobom poveli najmanje trista do četiristo gostiju.

Rasipnički odnos lokalne samouprave prema novcu i imovini koja pripada svim građanima opštine Kučevo se nastavlja. Dok putevi propadaju a većina stanovnika opštine veoma teško živi gotovo na ivici siromaštva, dok postoji veliki broj nezaposlenih, dok su mladi prinuđeni da parče hleba zarađuju širom Srbije i cele zapadne Evrope a u isto vreme sela propadaju, neodgovorna i bahata opštinska vlast troši ogromne svote novca na luksuz i zadovoljavanje ličnih prohteva.

Odbornici Skupštine opštine Kučevo moraju da uzmu sudbinu ove opštine u svoje ruke i da nešto hitno promene a prvenstveno da prestanu da veruju onima koji su na vlast došli nasilno da bi se na kraju dokazalo da je njihov cilj pljačka narodne imovine.

(Dopisnik1 tpknews.com iz Kučeva)

PROČITAJ I

21 Komentari

  1. Nijedan predsednik opštine nije rasprodavao opštinsku imovinu do pojave ovog nazovi doktora Rajičića. Odgovaraće svi jednog dana kada se ovaj cirkus zvani SNS završi.

  2. Što što rade sad nazovi opštinsko rukovodstvo, to rade samo tkz propalice. Propalice obično na brzinu prodaju svoju očevinu i dedovinu i posle budu obični slepci i prosjaci. To isto čine i Kučevački kriminalci, samo se razlikuju po tome što ne prodaju svoju imovinu, već narodnu što je još žalosnije i tužnije. I oni će da završe kao slepci i prosjaci, stim što će morati prvo da se specijalizuju jedno vreme u Zabelu. Stara izreka kaže, krave se po redu ližu, samo vi pljačkajte i uživajte.

    1. Браво Бане за коментар! На власти у Кучеву су дођоши пропалице на челу са Јаношем Ковачем из Каменице и Ацом Каратистом призетком

  3. Barem na sedam sedmica se odlučivalo o prodaji neposrednom pogodbom ja tebi ti meni. Ne znam sta republičko pravobranilaštvo i javno tužilaštvo čekaju? Hitno procesuiranje odgovornih

    1. Bravo Bogosave,lepo si pitanje postavio. Poreska uprava treba da ispita odakle milagarcu toliko para da kupi hotel? A znamo da je radio u bivšem šiku kao slagač daski na placu a u bivšem zviždu je u traktorskoj prikolici bio zadužen za istovar gajbi po Kučevu,u oba preduzeća je radio ukupno tri meseca,pošto je bio velika lenština u svakom je dobio otkaz. Dakle ključno pitanje je:odakle mu pare da kupi hotel?

  4. Prosla sednica je pocela bez kvoruma, ali to nije bitno, usvaja se rebalans budzeta bez problema. Sada je isto, nije bitno vise da li uopste postoji kvorum za pocetak nsednice, bice sve usvojeno kako je Ivan Hotelski, Ili Ivan Grozni zamislio da upropasti opstinu koju mu je vrh stranke poverio da s njom rukovodi. Niti se narod sta pita a jos manje polupismeni odbornici, bracni par iz Viluje, uciteljica iz Radenke,, Zeka za ovu priliku stize iz sume da glasa, Rakovbarac je zadovoljen vecom platoma kucevacki autoprevoznik dobija nove fiktivne ture da preveze i podele pare, zasto bi se stideo svoje dece koja trunu pod zemljom kad je njemu sad lepo.Duki poslao mladu na oporavak kod mljadjeg dase i sada se bori da je vrati kao clan Hotelskog orkestra. Baba devojka iz Turije ima jos ponesto da ponudi u zamenu za duplu platu. Skupstina Sramote ibescasca nastavlja sa rasprodajom narodne imovine uz zdusnu podrsku Sanjinih crvenih odbornika, koji su vraceni u Hotelsko jato.Ivan Hotelski nastavlja da rastura oipstinu na proste cinioce sa velikim zadovoljstvom , hvali ga vrh stranke, dobice medalju za unistitelja i piromana godine.

  5. Za očekivati je da će se uskoro prodati zgrada opštinske uprave, jer je i ovako sva išarana kao da su je detlić celo vreme kljucali. Da vam ne beše žuti na čelu sa Grnjom, da vam je renovinira, do sad bi vam krov pao na glavu. Ovi sadašnji su obični ništaci. Novica Kovač za vreme njegove dugogodišnje vlasti ništa nije ostavio iza sebe sem mržnju i podelu među građanima.
    .

  6. Kucevacki autoprevoznik potpisnik ugovora o fiktivnim turama mora da grabi jer mu trebaju pare da kupi kucu ili stan mladjanoj odbornici ne bi li nekako osvojio njeno srce koje voli samo lovu. Za sada mu dobro ide, nerazdvojni su. Pije se kafica u Kucevu, Pozarevcu, Smederevu, Beogradu… Mnogo ga voli a njegove pare jos vise.

  7. Šta će odbornici kad se plaše Ace Karatiste. Kažu on ima jake veze u Beogradu a poznaje i ljude iz podzemlja. Da je Srbija pravna država zbog raznih malverzacija Aca Karatista bi bio na izdržavanju kazne u Zabeli, ne bi pretio svakom ko ne misli kao on. To vam je Vučićeva Srbija.

  8. Kakvi li su ostali odbornici kad je ovakav pravi medju jednakima? Ne morate bas ovakve da stavljate za ilustraciju kucevacke Skupstina klimoglavaca I na kraju odgovornih za ave izglasane razbojnicke I kriminalnu odluke. Ivan Hotelski vec krcka proviziju od najnovije mahinacije. Nije naivan ni Malo, uskoro ce da se otrese Hotelijera jer naredbe prima od vrha stranke. A Dom zdravlja na sta mu lici, sramotu mu je stranci pojam

  9. Da sam odbornik bio bi mi blam da podrzavam ovakve ljude na celu opstine. Uvek smo bili nezadovoljni sa predsednicima opstine ali si opet mogao sa njima da razgovaras. Sa Ivanom Hotelskim je to nemoguce. Sa njim mozes da razgovaras samo preko Ace Karatiste.

  10. Naprednjacko nazadna bagra nastavlja da unistava svaki pedalj ove opštine. Nije daleko dan kada ce biti isterani na cistac iz svojih udobnih jazbina koje su skucili na teret jadnig naroda koji ne vidi dalje od ociju. Nema gde vise, dogorelo je do nokata

  11. Socijalisti ce svoju izgubljenu cast na sutrasnjoj sednici da opet debelo naplate i dodaju jos neku privilegiju svojoj sefici i jos po neku platu njenim najblizim. Tako treba, SPS je odavno postao trgovacko drustvo i ne lici na partiju.Hotelski Poslusnik sprovodi svoje monstruozne planove hirurski tacno. Ko ga jos pita gde su pare date Guski, gde je gasna stanica, soping mol, motel i ostale izmisljotine da bi od naroda i opstine oteli pare.Ostavite neki din ar i za ispracaj ovog Deda Panttelije sa slike, sto bi narod rekao bolji se sahranjuju.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker