NEZNANJE I GLUPOST NA VISOKOJ CENI: Crnogorski mafiozo nastavlja da hara u Golupcu

Onda kad čujemo da je lokalni Crnogorski mafiozo iz Golupca streljan rano u zoru zbog nemara koji je državu koštao milione evra, biće jasno da ova zemlja ima šanse.

Foto: Mile Sova

Čak i kad poverujemo da neko nije imao nameru da nas opljačka, ostaje pitanje da li je zbog toga lud ili glup? Ovako, svaka basnoslovno skupa finansijska bljuvotina, koju načine lokalni stručnjaci kojima je čuvanje opštinskog trezora ili određivanje strategije finansijskih ulaganja ne samo prvo radno mesto nego i prvo ozbiljnije zaduženje u životu, nije ništa drugo do društvena igra “Monopol”, u kojoj podjednake šanse imaju i maheri i poluidioti.

Bez obzira na to što su posledice identične, pri svemu tome, iz ovog konteksta isključuju se svesne, namerne kriminalne mahinacije ili zloupotrebe položaja, koje imaju svoju kriminalnu logiku i za koje u konačnom zbiru nisu zaduženi pedagozi i treneri, nego policija, sudovi i dželati.

Kako, dakle, drugačije do neznanjem i nesposobnošću objasniti sve što se događa u malenoj podunavskoj opštini Golubac.

Ovih dana saznali smo da je u malenoj varošici kakva je Golubac donesena odluka o parkiranju. Zatim otimanje dedovine, zemljišta u svojini i kao kruna svega naplata parkinga radnim danima od 8-15, a subotom od 8-14 časova, dok je plato za parkiranje ispred zelene pijace, gratis.

Zašto, e pa zato što je u objektu tržnog centra privatna praksa dr. Pece penzionera u kojoj radnim danima od 8-11 ili 12 časova radi predsednik opštine Golubac, Crnogorski raspop Mijović Nebojša. U radno vreme, kada bi trebalo da je u opštini i da rešava glupe probleme koje mu stvara inertna služba i skupština opštine.

Šta reći, sem što se treba zapitati, ko je doneo ovako nakaradnu odluku, ko je uzeo sebi za pravo da siluje sopstvene građane?

(Insajder Mile Sova)

PROČITAJ I

5 Komentari

  1. E, hvala bogu kad i Golubac ima svog crnogorskog mafijozu, ja sam mislio da ga samo Kučevo ima. Pa Crnogorci, Bosanci i Kosovari nas okupirane?

  2. Golupčani su toliko glupi da im nema premca. I treba lopuža da ih jaše i pelješi. Prodali se za male pare i ćute i dopuštaju da Mijović totalno upropasti Golubac. I ovo malo razumnih ljudi će pobeći pa će Golubac postati grad poltrona i ludaka.

  3. Gde ste Golupčani? . Uterao Vam je Mijović strah u kosti, pa ne smete ni da pisnete. Dozvolili ste da Golubac polako postaje ruglo. Kakva Vam je ulica ka Domu zdravlja a kakva do Mijovičevog čardaka? Za cveće u parkiću i popravku fontane nema se para a za ručkove glavešina ima. Bogami sve je trulo ali ne u državi Danskoj već u Golubačkoj opštini. A Vi samo ćutite i puzite pred lopovima. Ni Vi niste ništa bolji.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker