DŽABA SU KREČILI: Ministarstvo reklo “NE” formiranju komunalne milicije u opštini Kučevo

Polovinom septembra prošle godine na predlog Opštinskog veća, Skupština opštine Kučevo je donela odluku da se osnuje Odeljenje komunalne milicije koja će biti pod direktnom komandom načelnika komunalne milicije i načelnika Opštinske uprave Kučevo.

Foto: Wikipedia

Komunalna milicija bi imala ovlašćenja da izdaje upozorenje, usmeno naređenje, legitimiše, privodi na informativne razgovore, zaustavi i pregleda lica i predmete u vozilu, privremeno oduzima predmete, mogla bi da snima građane, kazni ih zbog nepropisnog parkiranja, upotrebi nad njima sredstva prinude, prikuplja obaveštenja…

Nakon pet meseci od donete odluke o uvođenju komunalne milicije u opštini Kučevo i posle odbijanja Ministarstva za državnu i lokalnu samoupravu da podrži tu ideju, žargonski je nazivajući suludom s obzirom na broj stanovnika, po svemu sudeći opštinski čelnici su odustali od te namere.

Kako su nam kazali iz Ministarstva, komunalna milicija bi samo još više opteretila ionako slabašan budžet jer je potrebno iz budžeta opštine finansirati obuku ljudstva, obezbediti novac za plate i doprinose potrebno je nabaviti nove uniforme, pendreke, biber sprej i ostalu opremu, automobile i službene prostorije komunalne milicije.

Čaršijske priče kažu da se za uvođenje komunalne milicije najviše zalagao vlasnik hotela koji je ujedno šef kučevačkih naprednjaka i koordinator za dijasporu Srpske napredne stranke na čiji predlog je i stavljena u skupštinskoj proceduri odluka o uvođenju komunalne milicije da bi na kraju on bio prvi protiv toga jer postoji opasnost da u slučaju promene vlasti isti ti milicajci mu ne dozvole bespravnu uzurpaciju Trga “Zorana Ðinđića” i dela ulice Svetog Save.

Mi lično u to nismo poverovali jer da načelnik opštinske uprave i komunalna inspekcija stvarno hoće da rade svoj posao, vlasnik hotela ne bi uzurpirao ceo trg i pola ulice, a uz to bi uredno plaćao porez na imovinu kao i svi ostali građani. Ovako kako je sada, on je toga oslobođen a umesto njega porez na imovinu plaćaju svi građani opštine Kučevo, pride još i električnu energiju i komunalije a JKP “Kučevo” mu po potrebi obezbeđuje i konobare i otpisuje dugove. Njegov zadatak se sastoji samo u tome da ubeđuje građane da glasaju za Aleksandra Vučića jer samo pod Vučićevom vladavinom neplatiše smatraju za ugledne građane kojima svi moraju da se klanjaju. U normalnim državama takvi ne postoje i baš zbog tahvih kao što je on, 10 hiljada građana ove opštine živi u dijaspori a njihovi domovi čame prazni.

Ideja o formiranju Odeljenja komunalne milicije ili kako su je mnogi nazvali, “Vojska Srpske napredne stranke” u Kučevu je propala pre nego što je i zaživela. Džabe su lažni umetnici, “domari” “čuvari galerija” “bibliotekari” i “higijeničari” u ulozi odbornika vladajuće stranake podigli ruku i dali odobrenje za uvođenje komunalne milicije kad je njihova odluka nevažeća i do daljnjeg suspendovana.

Uostalom, ko je i do sada pitao odbornike za mišljenje o bilo kojoj odluci koju su oni izglasali? Odbornicima je najbitnija mesečna apanaža koja je doduše minimalna ali ilegalna, moglo bi se reći isplata na “crno” ali daj šta daš, nije bitno kako to daješ i da li će sutra biti problema zbog toga a i ako dođe do problema, problemi su lični, odgovaraće samo oni koji su potpisali ugovor i primili nezakonito stečeni novac. Opštinski vlastodršci će se pretvarati kako nisu ništa znali o tome u šta su mogli da se uvere i sami odbornici u datoj izjavi predsednika Skupštine opštine novinskoj agenciji CINS” koji je izjavio “nije znao da odbornici rade tamo niti da li su se izuzimali prilikom glasanja”.

Da li se odbornici ponekad zapitaju koga podržavaju u mnogobrojnim sumanutim idejama? Javna je tajna da su obećani lažni ugovori o delu za koje su odbornici mislili da su legalni, bili osnov da podrže vladajuću opštinsku elitu koji primera radi pojedinačno imaju veća mesečna primanja novca nego odbornici za godinu dana.

Najvažnije je da barem za sada na ulicama Kučeva neće biti komunalne milicije a verujemo, izostaće i filmska rečenica glumca Branislava Lečića u liku Gavrila: “Milicijo, postupi po naređenju! To! Hapsi, gazi!

Opozicija je najavila pokretanje incijative za ukidanje još jedne odluke opštinske vlasti, “Parking servisa” koji je uveden pre nego što su stvoreni bilo kakvi uslovi za stabilnu finansijsku situaciju građana u ovoj opštini.

(Dopisnik1 tpknews.com iz Kučeva)

PROČITAJ I

12 Komentari

  1. Porez mora da plati gazda Aca Karatista, i to bez odlaganja! Za početak neka namiri Komunalnom 4.000.000 miliona dinara.

  2. Шта су очекивали одборници да ће Кецман, Јаношевић и Аца Каратиста да признају како су они терали Забуковца и Дишићку да потпишу фиктивне уговоре са одборницима?

  3. Bas tako, Vučić po celoj Srbiji za kordinatore postavlja neplatise i kriminalce kako bi maltretirali gradjane. Glas protiv Vucica je glas protiv njegovih kriminalaca

  4. Živo me zanima da li će tužiteljka gospođa Dubajić nešto preduzeti povodom ove informacije o očiglednoj utaji poreza i korupciji u Kučevu?

  5. Perisic nije uzurpirao samo trg i pola ulice vec celu opstinu i posle glasajte za Vucica i naprednu stranku. Kako je krenulo i kuce ce nam uzeti.

  6. Најбоље је да нико ништа не плаћа. И тако паре иду у њихове џепове

  7. Smehotres u najgoroj opštini istočne Srbije sa pajacima Acom Karatistom i Janošem, naprednjačko-radikalskim protuvama i uništitelji Kučeva

  8. Narod je podržao Vucica u Kučevu a Vučić je podrzao kriminalce.. Narodu koji je glasao za njega okrenuo je ledja. Vučić nije zaslužio da ga gradjani Kučeva podrže posle svega što se izdešavalo u Kučevu on je u našim očima veoma mali. Glas protiv Vučića je glas protiv kriminalaca u Kučevu

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker