SNS PREDIZBORNA KAMPANJA: Počela raspodela paketa pomoći za penzionere, nezaposlene i socijalno ugrožene u Požarevcu

U Požarevcu je počela SNS predizborna raspodela paketa pomoći u vidu hrane i higijenskih sredstava za penzionere sa nižim primanjima, nezaposlene i deo socijalno ugroženim građanima.

Foto: Promo

Lokalna samouprava je za ove namene izdvojila oko 50 miliona dinara, a nabavljeno je po 14.727 paketa kako prehrambenih tako i higijenskih, ukupno 29.454 paketa. Najpovoljniji ponuđač je bila firma „Lilić“ iz Požarevca.

Slaviša Stojković član Gradskog veća zadužen za društvene delatnosti, socijalnu politiku i zdravstvo rekao je da je pomoć namenjena građanima kojima je to najpotrebnije i da će volonteri narednih dana donositi pomoć na njihove adrese.

– Pravo na ove pakete imaju penzioneri sa primanjima do 30.000 dinara po spisku PIO fonda, za lica koja nisu zaposlena a nalaze se na evidenciji požarevačke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje zaključno sa 31. martom, invalidi po spisku Međuopštinskog udruženja gluvih i nagluvih Požarevac, korisnici jednokratne novčane pomoći koji su u poslednje 2 godine bili na evidenciji Centra za socijalni rad Požarevac i 500 socijalno ugroženih romskih porodica po spisku udruženja Roma Braničevskog okruga – , rekao je Stojković.

Foto: Promo

Vrednost jednog paketa hrane i higijenskih sredstava je ukupno 3.000 dinara po osobi.

Aleksandar Simonović načelnik Gradske uprave je rekao da će za distribuciju paketa biti angažovana vozila lokalnih javnih preduzeća i volontera grada Požarevca.

Zamenik gradonačelnika Grada Požarevca Saša Pavlović rekao je da na spisku ima 358 volontera koji su bili angažovani tokom čitave vanredne situacije i da će oni pomoći u ovom velikom poslu.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker