DANAS U PODNE ZASEDA KRIZNI ŠTAB: Na stolu moguće “zaključavanje” i kontrola gastarbajtera

Sednica Kriznog štaba, na kojoj će se razmatrati aktuelna epidemiološka situacija, a kako je najavljeno posebno potencijalne nove mere za strance i povratnike u Srbiju, biće održana danas u 12:00 sati, potvrđeno je u Vladi Srbije.

Sednica Kriznog štaba

“Na stolu” bi, prema najavama medija, ovoga puta trebalo pre svega da se nađu nove mere vezane za granice, odnosno za dolazak građana – stranaca i državljana Srbije – u našu zemlju. Članovi Kriznog štaba ranije su najavljivali da bi moglo doći do striktnijih mera provere onih koji dolaze, možda i kroz testiranje na samim graničnim prelazima. Od ranije je uvedena mera samokontrole simptoma korona virusa.

Povećan priliv građana očekuje se sredinom decembra, kao i u nedelji pred Novu godinu, kada državljani Srbije zaposleni i naseljeni u inostranstvu obično obilaze porodicu i prijatelje u Srbiji.

Premijerka Ana Brnabić rekla je u subotu da će početkom nedelje biti održana sednica Kriznog štaba, a upitana da li će biti uvedene dodatne mere protiv širenja koronavirusa pred novogodišnje praznike, rekla je da se svaki dan o tome razmišlja i da se podaci prate na svaka dva sata.

“Naši ljudi će da se vraćaju, pratićemo epidemiološku situaciju u svim zemljama i uvodićemo mere ako to bude potrebno. Pratimo svaki dan i razmišljamo o dodatnim novim merama”, istakla je Brnabić.

U Srbiji je u poslednja 24 sata potvrđeno 6.179 novih slučajeva koronavirusa od 15.508 testiranih.

U poslednja 24 sata preminulo je 65 osoba, a trenutno je hospitalizovano 7.256 pacijenata, dok je na respiratorima njih 252.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker