VANREDNO STANJE U AUSTRIJI: Već osam žrtava snežnih lavina, država se plaši stravičnog scenarija od pre 20 godina (VIDEO)

Austrijske vlasti strepe da se ne ponovi drama od pre 20 godina kada je lavina pogodila opštinu Galtir i usmrtila 38 osoba, a povredila 50 lica.

Na hiljade ljudi je zarobljeno u Austriji zbog obilnih snežnih padavina koje nikako ne staju, mnogi su potpuno odsečeni od ostatka zemlje, a do sada su lavine odnele osam ljudskih života.

Više od 40 mesta u pokrajinama Salcburg, Tirol, Donja Austrija i Štajerska su odsečeni od ostatka Austrije i do njih se ne može stići, zbog čega su proglašena kriznim zonama.

Više od 1.200 vojnika uključeno je u akciju spašavanja i izbavljenja građana iz zavejanih mesta, a u intervencijama snabdevanja koriste se i helikopteri.

Što se lavina tiče opasnost od snežnih odrona nikada nije bila tako visoka, i u čak četiri pokrajine proglašen je najviši, peti nivo opasnosti.

Gotovo svakodnevno se objavljuju vesti o žrtvama lavina I do sada je snežni odron odneo osam žrtava.

U Abtenauu nastradala su dva austrijska državljana, jedan slovenački skijaš, koji je skijao van piste poginuo je u Cauhenzeu, jedna Švajcarkinja i troje Nemaca izgubili su živote u pokrajini Forarlberg, a u sredu posle podne poginuo je i 16-godišnji tinejdžer u Sankt Antonu am Arlbergu.

Takođe se trenutno traga i za nekim nestalim licima u opštini Lilienfeld.

(TPKNEWS/Tanjug)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker