SPREČEN POKUŠAJ KRIJUMČARENJA: Zaplenjeno skoro 7.500 litara nafte u Velikom Gradištu

Carinici su na prelazu Veliko Gradište sprečili pokušaj krijumčarenja gotovo 7.500 litara nafte na jednom brodu koji je bio u kvaru.

Veliko Gradiste – zaplena goriva

Radi se o nemačkom brodu ”Johan Strauss” koji je u vlasništvu mađarske firme, a koji se tokom plovidbe pokvario, pa je drugi brod bio angažovan da ga došlepa do mesta gde bi bio remontovan.

Prilikom ulazne kontrole u Srbiju, carinici su otkrili da se u njegovim pogonskim tankovima nalazi mnogo više dizel goriva od prijavljene količine.

Naime, koristeći ”buster” uređaj za merenje gustine materije utvrđeno je da se umesto 65.000 litara goriva u njemu nalazi skoro 73.000 litara.

”Buster” uređaj za merenje gustine materije

Protiv mašiniste, koji se u vreme otkrivanja prekršaja jedini nalazio na brodu, podnet je zahtev za pokretanje prekršajnog postupka čiji je ishod novčana kazna, kao i naplata protivvrednosti robe koja se ne može oduzeti.

Kako je carinarnica Kladovo potom donela i rešenje o naplati carine i drugih uvoznih dažbina, ukupno naplaćena suma za ovaj prekršaj iznosila je gotovo 1,6 miliona dinara, što su sredstva koja se direktno slivaju u državni budžet.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker