DRAMA KOD MALOG CRNIĆA: Centar za socijalni rad bespravno i bez osnova oteo dete ratnom veteranu

Danas je Centar za socijalni rad Malo Crniće oduzeo maloletno dete (5) porodici Topavlović iz sela Aljudovo zbog navodne loše materijalne situacije.

Foto: Ilustracija profimedia

Kako su naši sagovornici objasnili, iako je pravni zastupnik “Dveri” Marko Đurđević, koji besplatno zastupa porodicu Topavlović, juče podneo tužbu Osnovnom javnom tužilaštvu u Požarevcu, i samim tim Centar za socijalni rad Malo Crniće trebalo je da obustavi ceo postupak dok sud ne uvaži podnetu tužbu, danas su pod pratnjom policije zaposleni iz Centra za socijalni rad Malo Crniće bespravno i bez osnova na silu oteli petogodišnje dete.

Inače, Aljudovo je Vlaško selo, a kako tvrdi naš sagovornik: – Porodica Topavlović jeste da je siromašna porodica u selu i primaju socijalnu pomoć, ali to je porodica koja ne zaslužuje da im se dete oduzme, a Centar je zapravo sve učinio da tako bude. Otac oduzetog deteta je ratni veteran koji je bio ranjen 99 godine na Kosovu braneći svoju državu od NATO agresora, a ta ista država danas mu je oduzela dete zbog navodne loše materijalne situacije – kaže naš sagovornik, i dodaje da otac oduzetog deteta Željko Topavlović, pored socijalne pomoći koju prima od države, uvek radi zajedno sa svojim starijim sinom kao nadničar.

Iz Centra za socijalni rad smo pokušali da dobijemo odgovore na pitanja zbog čega je tačno dete oduzeto porodici Topavlović i šta je sve potrebno da im se njihovo maloletno dete vrati. Pitali smo i da li je Centar pomogao porodici da poboljšaju uslove života s obzirom da po njihovom mišljenju porodica Topavlović živi u lošim materijalnim uslovima.

Međutim, umesto odgovora na ova pitanja, Centar za socijalni rad u Malom Crniću nam je obrazložio opšte uslove i kriterijume iz zakona po kojima se deca izmeštaju iz biološke porodice, ne pomenuvši ni u jednom delu slučaj porodice Topavlović kojoj su samo pre tri sata oduzeli dete.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

11 Komentari

  1. Pa gdje su sada bajni psiholozi da se pobune protiv maltretiranja djeteta? Pa upita li se iko kolike traume mora pretrpjeti dijete kad ga odvoje na silu od bioloskih roditelja? Nema toga materijalnog blagostanja koje moze neutralisati tu traumu. A vi vidite koga ste izabrali da vam vlada i kroji zakone.

    1. Pa psiholozi su ovo i napravili, sve im na gomili. Gde je bolje detetu nego u naručju roditelja. Stoke bagre neka im se vrati istom merom.

      1. Izvinite, ali nisu svi psiholozi zlo. Oni koji rade u centrima da, ali ima i nas normalnih koji ne radimo tamo, i ima nas koji smo psiholozi i kojima su isti ti centri oduzimali decu na osnovu lažnih optužbi. Ja sam psiholog. Meni su pre 3 godine oduzeli, tj. kidnapovali ćerku u dogovoru sa ocem, a na njegovu inicijativu i laži. Godinu i po dana sam bila sa njima na sudu da bih dokazala kakvi su i da bi vratila dete. Tako da nemojte sve da nas stavljate u isti koš.

  2. Gde si Vucicu I Brnabicko da pomognete čoveku koji je branio državu životom svojim. I sada mu oduzimate dete. Pa dokle vise… Platićete dom, hranitelja za ovo dete, a niste pomogli čoveku u vezi deteta. Sramota, svaki socijalni rad u Srbiji je toliko odvratan da zamišljaju da su centar sveta. Svi preko veze i vezice ušli u fotelje pa zamišljaju da su neko i nesto. Sramota Srbiji, Sramota ni za 100godina nećete vi u Evropu nikako, nikako!!! U Evropu svaki roditelj dobija pomoć za dete bilo dali roditelj ima ili ne. A kod nas jedan običan, dečiji dodatak ne mozes ostvariti ako nemas veze. Moras da crknes od gladi da bih dobio ali ne onda ti oduzmu dete. Majka Srbija djubre

    1. И једна много важна ствар, јер сам тек сада прочитао цео коментар. Тања!!! Никада Србију не називај ђубретом, срам те било!!! Србија нису ни Ана ни Александар ни било ко од њих!

  3. Oтац нека изађе са именом и презименом лица које је одузело дете, као и име и презиме детета, са све сликом детета, да би га људи препознали; члан 6. Породичног закона предвиђа најбољи интерес детета, а то је у овом тренутку да не буде продато путем Барневернета или других сатанистичких организација, то је мој предлог, нема шта да се крије, дете је отето због продаје богатим странцима, то је за ту врсту људи само бизнис, ништа више, немају они ништа људско у себи.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker