POSLE DVOGODIŠNJE PAUZE ZBOG PANDEMIJE: Veliko Gradište predstavilo turističku ponudu u Temišvaru (FOTO/VIDEO)

U samom centru Temišvara, na Trgu Pobede i u restoranu “Lojd”, 14. aprila, održana je prezentacija turističkih potencijala opštine Veliko Gradište.

Foto: TOVG

U saradnji sa Savezom Srba u Rumuniji, Konzulatom Republike Srbije i Temišvarskim vlastima Opština Veliko Gradište organizovala je kulturno turistički promotivni performans koji je počeo konferencijom za novinare i predstavnike turističke privrede.

Mnogobrojnim predstavnicima medija obratili su se predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić, direktorka Turističke organizacije opštine Veliko Gradište Dajana Stojanović, generalni konzul Republike Srbije u Temišvaru Vladan Tadić, sekretar Saveza Srba u Temišvaru Zlatiborka Markov i vlasnik restorana “Lojd” Javor Radovanković.

Direktorka Turističke organizacije opštine Veliko Gradište zahvalila se svima koji su pomogli organizaciju ovog događaja a ovim putem istakla je važnost koju, već tradicionalno, turisti iz Rumunije imaju za turizam Velikog Gradišta.

“Ovom prezentacijom pokušaćemo da se zahvalimo našim dragim gostima iz Temišvara, i ujedno pozovemo nove posetioce koji su zainteresovani za klasične odmore, sport i rekreaciju, potpuno uživanje u krstarenju turističkim brodovima ili jednostavno za veselu atmosferu na našim manifestacijama” poručila je direktorka Turističke Dajana Stojanović.

Turistima iz Rumunije je ponuda bogatog manifestacionog turizma jako interesantna, oni već tradicionalno učestvuju na našim gastronomskim festivalima ali i kulturološkim manifestacijama, a na Ramskim sutonima skoro svake godine učestvuju i pesnici iz udruženja Srba iz Rumunije. Bogata ponuda koju nude ugostitelji uvek je interesantna svim turistima, a deo ove ponude mogli su da probaju nakon konferencije za novinare.

Ponudu Velikog Gradišta predstavio je predsednik opštine Dragan Milić, istakavši želju da turisti posete ovo mesto uz uverenje da “ko jednom dođe, uvek će se vraćati“. Kako je rekao, Srebrno jezero, koje je jedno od najlepših i najpoznatijih turističkih mesta Srbije, nalazi se na svega stotinak kilometara od Temišvara, a posetioci koji dolaze imaju priliku da na tradicionalan način, skelom preko Dunava, uplove u Veliko Gradište kod Ramske tvrđave i nastave ka Srebrnom jezeru. Jezero svojom bogatom ponudom može da zadovolji potrebe i najzahtevnijih turista – pre svega tu su duge, uređene plaže, jedan od najlepših akva-parkova Srbije, Nacionalni veslački centar, sportski tereni, kamp Miloša Teodosića, našeg proslavljenog košarkaša koji na Srebrnom jezeru obučava mlade, talentovane nade košarke. Predsednik je ovom prilikom najavio i važne projekte koje će opština realizovati u narednom periodu.

Generalni Konzul Republike Srbije u Temišvaru Vladan Tadić je istakao važnost Generalnog Konzulata iz Temišvara za očuvanje Srpskog Nacionalnog identiteta u ovoj oblasti, a promotivne aktivnosti kao što je ova prezentacija Konzulat će uvek podržavati i promovisati.

Predstavnica Saveza Srba u Rumuniji gospođa Markov potvrdila je da je saradnja sa opštinom Veliko Gradište i njenim javnim ustanovama veoma dobra što donosi i dobre rezultate.

Vlasnik restorana “Lojd”, Javor Radovanković nazdravio je svim gostima i izrazio želju da ovo bude još jedna u nizu akcija povezivanja Srbije i Rumunije.

Performans je nastavljen na samom trgu Pobede a mnogobrojni posetioci uživali su u spektakularnom nastupu izvođačke grupe Ansambla narodnih igara i pesama Vlastimira Pavlovića Carevca. Mladi i razigrani folklorci, podigli su na noge sve prisutne, koji su veselo pucketali prstima, aplaudirali, i na kraju su se uključili u razigrano kolo I sami postali deo vesele ekipe.

Ugostiteljsaka ponuda i gastronomski specijaliteti su jedna od najbitnijih potencijala Srbije, a Veliko Gradište je opština koja je poznata po širokoj ponudi hrane i bogatim menijima svojih restorana. Ovom prezentacijom ugostitelji su mogli da direktno prezentuju svoje restorane predstavnicima agencija u Rumuniji, ali i posetiocima prezentacije, kao svojim budućim gostima.

Na prijateljski poziv, u restoranu “Lojd“ u Rumuniji, Veliko Gradište je uspelo na jedan dan da prenese razigrani i veseli duh ovog mesta i da se pokaže kao dobar domaćin.

(Tpknews.com/S.A.)

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. Bravo za Veliko Gradište, lepo je negovati komšijske odnose. Rumunija je ako ne i jedina prijateljsks država u okruženju i to treba poštovati. Mnogi u Srbiji reba da uče od vas!

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker