HAPŠENJE U VIĆENCI: Kod muškarca iz okoline Petrovca na Mlavi, pronađeno 12 ukradenih bicikala vrednih preko 50.000 evra

Srbin I.N., kako se saznaje, rodom iz Leskovca kod Petrovca na Mlavi, uhapšen je u blizini Vićence nakon što je policija u dva kombija koje je koristio i iznajmljenom stanu, pronašla 12 ukradenih, sportskih bicikala vrednih više od 50.000 evra.

Ukradeni bicikli/Foto: www.ilgazzettino.it

Prema pisanju portala “Ilgazzetino”, patrola karabinjera je prošlog ponedeljka, prilikom rutinske kontrole, na jednom od javnih parkinga naišla na dva parkirana kombija, pored kojih su stajala tri muškarca.

– Karabinjeri su zaustavili automobil kako bi proverili identitet muškaraca. Međutim dok su se policajci približavali grupi muškaraca, dvojica osumnjičenih su se dali u beg. Oni su, trčećim korakom, prešli preko obližnjeg potoka i pobegli u nepoznatom pravcu – piše ovaj portal.

Treći muškarac, Srbin, pokušao je da startuje jedan od kombija i pobegne, ali su ga policajci osujetili u toj nameri.

– Nakon što su osumnjičenom stavili lisice na ruke, karabinjeri su detaljno pretresli dva kombija. Šokirali su se kada su u njima pronašli devet novih, ukradenih trkačkih bicikala, poznatih svetskih marki. Utvrđeno je i da je jedan od dva kombija, koji su osumnjičeni koristili, ukraden u okolini Verone – piše u tekstu.

Prilikom pretresa stana koji je koristio osumnjičeni, policija je u jednod od prostorija pronašla još tri električna bicikla.

– Utvrđeno je da su bicikli ukradeni nekoliko dana ranije u sportskim radnjama u okolini Vićence. Uz pomoć osumnjičenog, skupoceni bicikli vraćeni su vlasnicima, odnosno radnjama iz kojih su ukradeni. Ukupna vrednost ukradenih dvotočkaša premašuje 50.000 evra – navodi se u tekstu.

Navodno, osumnjičena trojka planirala je da bicikle preveze preko granice, a zatim proda na crnom tržištu u nekoj od susednih zemalja.

EKSPRESNO OSUĐEN NA USLOVNU KAZNU I PUŠTEN NA SLOBODU

Policijskom istragom utvrđeno je da je osumnjičeni I.N. preuzeo ukradene bicikle od nepoznate osobe. Sud ga je, nakon saslušanja, osudio na uslovnu kaznu od dve godine zatvora, a zatim pustio na slobodu.

(Tpknews.com/Il Gazzetino)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker