NARODNI USTANAK: Vlasnici vikendica u Vincima besni, najavili tužbu protiv opštine Golubac (VIDEO)

U utorak, vlasnici vikendica u naselju Vince izneli su sva svoja nezadovoljstva brojnih problema u tom vikend naselju, a pošto nisu postigli nikakav dogovor sa nadležnima, najavili su tužbu protiv opštine Golubac zbog računa za komunalne usluge.

Foto: Facebook

Vlasnici vikendica u Vincima u utorak održali su drugi skup, kako bi skrenuli pažnju nadležnima u golubačkoj opštini, na mnogobrojne nagomilane probleme koje imaju.

Jedan od najvećih problema koji imaju vikendaši su računi za komunalne usluge, koji po vikendici iznose oko 700 dinara, i koji snose samo jedan deo troškova, dok potrošnja vode se dodatno naplaćuje, kažu vlasnici vikendica.

Računi, im stižu svakog meseca, iako se kuće koriste samo leti, od maja pa do kraja avgusta.

Baš zbog ovih računa za komunalne usluge, Dragan Radović, predsednik Udruženja vlasnika vikend kuća u Vincima, najavio je tužbu protiv opštine Golubac.

Kako nam je rekao Radović: – Ona kukavica od predsednika opštine Golubac, dr Nebojša Mijović, nije sme da dođe, jer je jedan običan seljak sa kupljenom diplomom na toj funkciji predsednika opštine, i znao je da kako bi se pojavio rulja bi ga odmah rastrgla, i zbog toga je poslao svog zamenika -, kategoričan je Radović.

Saša Marjanović, zamenik predsednika opštine Golubac, koji je razgovarao sa vikendašima, tvrdi da se radi sve po zakonu. – Kao drugi čovek opštine rekao sam da svoje pravo mogu da potraže na sudu. Ako su oni u pravu, mi smo u problemu, a ako smo mi u pravu, oni su u još većem. Oni mesecima ne plaćaju obaveze i tek će onda da bude povika -, rekao je Marjanović.

Međutim, kako je “TPKNEWS” pisao već ranije, računi za komunalne usluge nisu jedini problem vikendaša u Vincima. Veliki problem je i deponija koja se nalazi na kilometar i po od opštinskog vodovoda, pa traže da bude uklonjena. A dodatni problem je odlaganje i odvoženje smeća, jer vikendaši tvrde da im je na raspolaganju jedan kontejner na 80 do 100 vikendica, a komunalno ih prazni jednom nedeljno.

Vikendaši se žale i na oše čišćenje priobalja i održavanje plaže.

Marjanović je objasnio da čišćenje priobalja nije u nadležnosti opštine, već Srbijavoda: – Prethodnih godina uključili smo se u akcije stanovnika vikend naselja, mahom materijalom, jer ako bismo izdvojili novac, bio bi prekršen zakon. Brodić koji čisti travu u vodi angažovali smo pravovremeno pretprošle i prošle godine. Prošle godine je nastao problem jer nismo na vreme izmirili obaveze, platili smo u septembru, umesto u junu, i vlasnik više neće da sarađuje sa opštinom -.

Radović nam je rekao da su dali i predlog da opština kupi brodić koji košta oko sedam hiljada evra, ali kako je Marjanović rakao, održavanje tog broda košta 21 hiljadu evra, i samim tim to sa sobom nosi i druge probleme.

“TPKNEWS” je 10. jula poslao mejl kako predsedniku opštine Golubac, dr Nebojši Mijoviću, tako i direktoru JKP „Golubac“ Miroslavu Miloševiću koji očito ne žele da daju bilo koju izjavu o problemu održavanja naselja Vinci, pošo nam nisu još uvek odgovorili.

M. Lalić

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker