PITANJE ZA NEDINIĆA: Da li podržava borce za Mlavu, ili je samo još jedna obmana SNS-a?

Narodna stranka Petrovac na Mlavi osuđuje izgradnju mini hidroelektrana (MHE) na reci Mlavi i zahteva od lokalne vlasti da smesta obustavi radove i podrže građane umesto tajkune bliske SNS-u.

Foto: N1

MHE urušavaju ekosistem, prirodne tokove voda, kao i biljni i životinjski svet koji zavisi od njih. Na reci Mlavi je, za sada, u planu izgradnja tri MHE. MHE u Krepoljinu je u završnoj fazi radova, dok je tzv. Kozji grb dobio dozvolu za gradnju.

Prethodnih nekoliko meseci je u opštini Petrovac bilo govora i predloga o zaštiti reke, kao i posledicama izgradnje MHE. Međutim, nijedan predlog zaštite reke nije realizovan.

Povereništvo Narodne stranke bi pozdravilo i podržalo odluku predsednika opštine Petrovac na Mlavi Duška Nedinića koji je izjavio da će podržati borce za Mlavu i da neće dozvoliti izgradnju MHE na teritoriji naše opštine, kada bi ta podrška bila realna i stvarna. Međutim, kao i sva prethodna obećanja bahate vlasti SNS-a, i ovo obećanje je lažno i svodi se na obmanu građana i zaštitu interesa tajkuna. Oštro osuđujemo ponašanje predsednika opštine koji umesto da stane na stranu građana i zaštiti javne interese lažima pomaže Aleksandru Vučiću u svakodnevnim obmanama građana.

Problem predstavljaju MHE planirane za izgradnju na reci Mlavi koje se nalaze u opštini Žagubica čiji predsednik ne želi da ispuni zahteve građana i zaustavi izgradnju istih.

Građani Petrovca su svesni posledica koje će najviše pretrpeti stanovnici nizvodno od Žagubice, pa sve do ušća Mlave u Dunav. Opravdano je strahovati da svi koji koriste pijaću vodu u blizini ove reke mogu ostati bez izvorišta pitke vode. Samim tim, više hiljada građana je ugroženo zarad profita nekoliko osoba.

Pozivamo vlast da shvati ozbiljnost situacije i postupi u interesu građana jer MHE izazivaju nemerljivu ekološku štetu.

(narodna.org.rs)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker