POČEO PROGON: Policija u Majdanpeku uhapsila aktivistu sa Starice Vladimira Božića

U ponedeljak u poslepodnevnim časovima u Majdanpeku je priveden aktivista i odbornik Vladimir Božić, kome su na vrata došli pripadnici policije sa nalogom za pretres stana, izjavila je FoNetu aktivistkinja Irena Barbulović.

Foto: NU DAU

– Danas je našem saborcu Vladimiru policija zakucala na vrata sa nalogom za pretres stana, zbog sumnje da je izvršio krivična dela izazivanje opšte opasnosti i nanošenje lakih telesnih povreda – , kazala je Barbulović.

Ona je istakla da je policija prilikom pretresa stana našla palicu, ali tvrdi da on nikada ne bi nekome naškodio i da nije kriminalac.

– Mi već više od četiri sata čekamo ispred policijske stanice i nećemo otići odavde dok ga nepuste – , navela je Barbulović i dodala da je „ovo progon zbog odbrane planine“.

Irena Barbulović kaže da su se ispred stanice policije okupili građani, njih oko 20, koji su došli da daju podršku Božiću.

– Kako su nam rekli, oni imaju nezvanična saznanja da nije Božić jedini na informativnom razgovoru, već da ima još nekoliko ljudi. Građani su iznervirani jer, tokom prethodnog incidenta na Starici, nije bilo pretresanja stanova, informativnih razgovora kada su bili napadnuti aktivisti – ističe Barbulović.

Niko za sada nije potvrdio niti demantovao da današnji i večerašnji događaji imaju veze sa povređenim kineskim radnikom.

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. Policiji je sada zaduženje da privodi i bije narod da bi Vučić ostao na vlasti. Nekada je bila narodna milicija a danas Vučićeva poslušna policija. Sramota. Kao da oni i njihove porodice ne žive u Majdanpeku i da njima ne treba Starica.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker