AUSTRIJA PRED GRAĐANSKIM RATOM? Zbog obavezne vakcinacije, policija ustala protiv države a antivakserski pokret radikalizovao napade!

Austrijska policija ne želi da kontroliše vakcinalni status građana kada bude bila uvedena obavezna vakcinacija, poručio je policijski sindikat u toj zemlji, dok sa druge strane, antivakserski pokret u Austriji radikalizovao je svoje akcije, posebno prema onim trgovcima koji nevakcinisanima ne dozvoljavaju ulaz u prodavnice.

Foto: Tanjug/Frank Hormann/DPA/AP

Početkom februara trebalo bi da stupi na snagu zakon kojim se građani prijavljeni u Austriji obavezuju na vakcinaciju protiv korona virusa, a planirano je da od sredine marta policija, prilikom svake intervencije, kontroliše i status vakcinacije građana.

Socijaldemokratski (FSG) i slobodarski (AUF) policijski sindikati se protive tome. Herman Grajlinger iz FSG i Verner Herbert iz AUF-a rekli su za radio “Oe1” da ne može biti da se sav teret svali na policiju.

Grajlinger je doveo u pitanje svrhu shodnosti kontrola.

“Šta će se desiti ako pogođeni ne plati kaznu”, upitao je on.

Prema njegovim rečima, policija dobija zadatak koji je beskoristan i nema smisla, i tome se suprostavljaju.

Šef AUF Herbert izrazio je nerazumevanje za sve veće zadatke kontrole koji se nameću policiji. On je kritikovao što policajci u civilu treba da vrše “2G” kontrole u prodavnicama. Kazao je da je jedinstveno da policajci u civilu nadziru navike kupovine stanovništva.

Predsednik sindikata FCG bliskom vladajućoj Narodnoj partiji (OVP) Rajnhard Cimerman nije želeo da se izjašnjava o novim zadacima koje bi dobila policija obaveznom vakcinacijom. Rekao je da želi najpre sa ministrom unutrašnjih poslova da razgovara o detaljima.

U AUSTRIJI RASTE OTPOR PROTIV OBAVEZNE VAKCINACIJE

Dok sa jedne strane policija ne želi da kontroliše vakcinalni status građana, sa druge strane antivakserski pokret u Austriji radikalizuju sve više svoje akcije protiv pristalica vakcinacije, posebno prema onim trgovcima koji nevakcinisanima ne dozvoljavaju ulaz u prodavnice.

Pošto je predlog o obaveznoj vakcinaciji prošao parlament, pripadnici antivakserskog pokreta suprotstavili su se pristalicama vakcinacije tako što su počeli da ih obeležavaju, navode austrijski mediji.

Nepoznata lica izlepila su plakate sa natpisom “Ne kupujte kod vakcinalnih fašista” na izloge devet prodavnica u austrijskoj pokrajini Donja Austrija. Policija je pokrenula istragu zbog lepljenja ovih plakata na izloge prodavnica u Frauenhoferu i Hornu. Plakati su zalepljeni lepkom na izlog, potvrdio je portparol policije Hajnc Holub-Fridrih.

Takođe, u Švehatu, pokraj Beča, petardom je razbijen izlog sedišta Narodne partije Austrije (OVP) u tom gradiću.

Nepoznata lica, prema policiji, su tokom noći bacili pirotehničko sredstvo koje je razbilo izlog i napravilo veliku materijalnu štetu. Služba za zaštitu ustavnosti i borbu protiv terorizma je obavešteno i započela je istragu.

“Za počiniocima se traga, jer ovo je previše, neprihvatljivo i mora biti kažnjeno”, poručio je šef OVP u Švehatu Anton Imre.

(Tpknews.com/Agencije)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker