PRONAĐEN NESTALI SRBIN IZ MINHENA: Slavoljub iz Loznice živ i zdrav u Trstu!

Slavoljub Pavlović (36) iz Lipničkog Šora kod Loznice, čiji je nestanak prijavila porodica, javio se konzulatu Srbije u Trstu. Nije hteo direktno da pozove, već je zamolio konzula da javi porodici da je živ i zdrav.

slavoljub-2_620x0

Srpski konzul u Trstu potvrdio je porodici Slavoljuba Pavlovića (36) iz Lipničkog Šora kod Loznice da je on živ i zdrav i da se nalazi u ovom italijanskom gradu.

Slavoljub se više od četiri meseca nije javljao porodici, a poslednji put se javio krjaem juna iz Minhena, kada je krenuo na posao. Zbog toga je porodica prijavila nestanak i našoj i nemačkoj policiji.

Slavoljubova sestra Slađana kaže da joj je konzul saopštio kako je jedan mladić prepoznao njenog brata na ulici u Trstu. Mladić je insistirao da Slavoljub ode u konzulat, jer ga porodica traži i da treba da se javi, a ne da se vodi kao nestala osoba. Pavlović je to i učinio.

– U konzulatu je potvrđeno da je to moj brat, koji je, Bogu hvala, živ i zdrav. Istina, kako kaže konzul, malo je smršao – priča Slađana. – Konzul mu je rekao da se vrati kući, uputio ga gde će da ode da uzme pare za autobus za Srbiju.

Slađana dodaje da naši konzularni predstavnici nisu imali nikakvog osnova da ga zadrže, pošto je punoletan i nema nikakve sukobe sa zakonom, ni u ovoj ni u drugim zemljama, a ni u Srbiji.

Sestra kaže da je Slavoljub konzulu dao broj kućnog telefona da on javi porodici da je živ i zdrav, a sam nije hteo da se javi, što je veliko iznenađenje za porodicu jer se do 29 juna, kada je bio u Minhenu, redovno javljao svojim najbližima, a majci svakodnevno“.

– Brat je, kako mi je rekao naš konzul, naglasio da nema potrebe da dižemo galamu, da ga tražimo, jer ima pravo na svoj život – kaže Slađana. Verujemo da će se vratiti kući, zna koliko ga željno očekujemo, da smo uvek bili uz njega i da ga svom srcem volimo.

TPKNEWS/Novosti

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker