ISTRAGA PUCNJAVE I TUČE U VELIKOM GRADIŠTU: Uhapšen Petrašković, vlasnik municije kojom se pucalo u „Kasini“

Policija u Velikom Gradištu, u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom, 24. februara uhapsila je Vladimira Petraškovića (45) iz Velikog Gradišta, zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljeno držanje oružja, municije i eksplozivnih materija.

Petraškoviću je određeno zadržavanje do 48 časova, posle čega će biti predat tužiocu na saslušanje.

Prilikom pretresa Petraškovićeve vikendice na Srebrnom jezeru, policija je pronašla 43 komada municije za pištolj kalibra 7,65 mm, bez dozvole.

Ovaj pretres obavljen je u okviru nastavka istrage pucnjave, do koje je došlo 30. januara u kafani „Kasina“ u Velikom Gradištu. Utvrđeno je da su dva pucnja izvršena upravo tom municijom.

Zbog ovog pucanja dva puta u pod, uhapšen je i pritvoren Srđan Ivanović (42), koji je u kafani sedeo sa bratom Sašom Ivanovićem (55), zvanim Fric, i sinovcem Ivanom (26). Posle svađe sa sinovcem, njih dvojica su se i potukla. Kad je vlasnik kafane krenuo da ih smiri, Ivan je udario i njega i njegovu sestru, a Srđan je dva puta pucao u pod, dok je mladićev otac pretio gazdi ubistvom.

Otac kažnjen uslovnom kaznom, na osnovu sporazuma o priznanju krivice, a sin je pravosnažno osuđen sedam meseci zatvora bez prava na uslovnu, dok je Srđan u pritvoru u istražnom zatvoru, zbog sumnje da je izvršio tri krivična dela – ugrožavanje sigurnosti, izazivanje opšte opasnosti i nelegalno nošenje oružja.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker