SOCIJALISTA IZ ŽABARA NA RUBU EGZISTENCIJE: Miodrag Filipović Fića, prodaje sve da bi platio struju!

Socijalista Miodrag Filipović Fića, koji je godinama bio predsednik opštine Žabari, na rubu je egzistencije, zbog čega je rešio da rasproda vozni park.

Miodrag Filipović /Foto: Privatna arhiva

Filipović je, naime, oglasio prodaju motokultivatora i automobila “mercedes” starog dve i po decenije.

– Hitno, na prodaju “mercedes 250” dizel, 1993. godište, istekla registracija pre dva meseca, dobro očuvan, ispravan. Hitno na prodaju motokultivator s prikolicom, kopačicom i alatom i priborom, “progres” Labin, 14 ks – stoji u oglasima koje je Filipović postavio na svoj Fejsbuk profil.

Foto: Screenshot Facebook

Jedan od meštana Žabara tvrdi da Filipović rasprodaje imovinu da bi platio račune za struju, telefon i imao nešto novca da preživi. To je isto i za Kurir potvrdila i Angelina Filipović, rođaka ovog socijaliste.

– Ostao je pre nekoliko godina bez posla, a nije stekao uslove za penziju. Teško živi, trebaju mu pare. Pa šta će, prodaje, motokultivator mu nije potreban, a za kola, šta znam, možda će kupiti neka manja – priča Angelina Filipović, koja inače živi u komšiluku bivšeg predsednika opštine Žabari.

Foto: Screenshot Facebook

Probali smo da kontaktiramo Filipovića ali nije bio dostupan za komentar na broju telefona koji je ostavio u oglasu a, nije odgovorio ni na poruku koju smo mu ostavili na fejsu.

Partijski drugovi Filipovića nisu upoznati s njegovim finansijskim problemima.

– Šalite se?! Mića prodaje kola i motokultivator?! Prvi put čujem da teško živi. Ne mogu da verujem. On je dobar drug, godinama je bio predsednik opštine Žabari, ali nije se čovek žalio, ponosan je – kazao je u prvi mah počasni predsednik SPS Milutin Mrkonjić i dodao da će da proveri o čemu je reč i da urgira u SPS da se Filipoviću pomogne:

– Videćemo u čemu je problem, odmah ću da prenesem ljudima u partiji, pa da Mići nekako pomognemo. Ne znam kako, da li kupovinom tih kola ili na neki drugi način.

Podsetimo se, protiv Miodraga Filipovića policija je septembra 2015. Osnovnom javnom tužilaštvu u Požarevcu podnela krivičnu prijavu. Osumnjičen je da je uticao na ovlašćeno lice Direkcije za izgradnju da izda ovlašćenja predsednicima devet mesnih zajednica s teritorije ove opštine za sprovođenje postupka javnih nabavki male vrednosti za asfaltiranje ulica u ovim mestima. Na taj način je za tri preduzeća, kako su tada navodili mediji, omogućeno pribavljanje koristi od oko 35.000.000 dinara.

Osumnjičen je i da je za asfaltiranje ulica u Žabarima naneo štetu opštini od 4.000.000 dinara. Filipović je bio osumnjičen i da je uticao na Komisiju za kadrovska pitanja, neovlašćeno uvećao sebi platu i pribavio protivpravnu korist od 815.252 dinara.

(TPKNEWS/Kurir)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker