Večeras u Kulturnom centru u Veliko Gradište stiže komedija „Biser Bojane“ (VIDEO)

Večeras, u Kulturnom centru u Velikom Gradištu projekcija romantične komedije „Biser Bojane“ reditelja Milana Karadžića biće prikazana u 18:00 i 20:00 časova. Cena ulaza 250,00 dinara.

Glavni junak ostvarenja je mladi lekar Đorđe Popović (ulogu tumači Slaven Došlo), koji dobija anonimni poziv da upozna oca. Đorđe veruje da mu je otac mrtav, jer ga je othranila baka (Mira Banjac), ali ipak odlučuje da se upusti u potragu za sopstvenim identitetom.

Odlazi u Crnu Goru, gde upoznaje Lolu (Vanja Nenadić), mladu kajterku i ćerku policijskog inspektora (Mladen Nelević). Ona je na putu ka Adi Bojani.

Nikola Popović (Mima Karadžić) nakon višegodišnje robije izlazi iz zatvora u Trstu i odlazi nakratko u Crnu Goru, po sakrivene dijamante, davno opljačkane u evropskim juvelirnicama.

Nikolu očekuje „vruć“ doček policije i bivših partnera, zainteresovanih za dijamante. Spreman je na sve, ali ne i na susret sa sinom nakon 25 godina.

Kao što u svaki dobar kulinarski recept ne ide samo jedan sastojak, naročito ako je u pitanju mediteranska kuhinja, tako ni ovaj film nema jednu žanrovsku odrednicu ili samo jednu liniju priče. U osnovi je to jedna akciona priča, ali je i melodrama, i romantična komedija, i krimić, a sve to je začinjeno finim mediteranskim humorom.

U filmu igraju i Andrija Milošević, Hristina Popović, Dubravka Drakić, Enver Petrovci, Miki Krstović, Mirko Vlahović, Emir Ćatović, Andrea Mugoša, Olivera Bacić, Momo Pićurić, Vojo Krivokapić, Dušan Kovačević, Ana Sakić, Anja Mit, Marija Labudović.

Scenarista ostvarenja Biser Bojane je Vlada Đurđević, direktor fotografije Milan Tvrdišić, kompozitor Saša Milošević, montažer Aref Zaabi, kostimograf Dragica Laušević, scenograf Milan Jeremić, a produkciju potpisuju Dragan Đurković i Milutin Mima Karadžić.

TPKNEWS/M.L.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker