DEŽURNA JAVLJA: Napredni požarevački policajci, udomljeni u elitnu službu MUP

Nekada u bolja vremena za napredovanje u službi, zavisilo je od postignutih rezultata, a danas u većini slučajeva napredovanje zavisi samo ako ste u toru napredne stranke.

PU Požarevac

U požarevačkoj policiji za par godina promenilo se tri načelnika, i očigledno da nije bila sjajna situacija, a poslednjih dana počele su i kadrovske promene, između ostalog, Goran Mitić nije više šef opšteg kriminala PU Požarevac, već je prebačen za operativca u SKOPI. Još uvek se ne zna kakva je sudbina načelnika OKP–a Vladice Tasića, nesuđenog načelnika Policijske uprave, kadar još iz vremena Dijane Hrkalović, da li će da leti sa te funkcije kao i njegov član ekipe Mitić. Otkako je postavljen za načelnika PU Požarevac, Darko Pajkić, jedno je sigurno, da je on pravo otkrovenje za požarevačku policiju i došao je u pravom trenutku kao svetlo na kraju tunela. Ali, ima oko sebe stare kadrove još iz vremena Srđana Lazića i Dijane Hrkalović. Nadamo se kako vreme prolazi da će sve to doći na svoje mesto i da će svi po zasluzi i rezultatima, pre ili kasnije, ipak doći na poziciju koju zaslužuju.

Pre nekoliko dana, Služba za kriminalističko–obaveštajne poslove(SKOPI) je dobila pojačanje i šefa odeljenja u Požarevcu. Jedan od njih, kao što smo i rekli, bivši šef opšteg kriminala Goran Mitić, nekada suspendovan jer je pretukao jednog vlasnika kafića, i navodno stavio mu pištolj u usta. U toj službi je i njegov verni pratilac Vojin Popović, koji je kao kadar SNS prešao još prošle godine u SKOPI. Popović je jedinstven slučaj da od pomoćnog radnika napreduje u operativca UKP–a. Za šefa odeljenja na veliko iznenađenje postavljena je Dijana Cvijović koja je radila kao inspektor u Odeljenju za borbu protiv korupcije. Svi navedeni su manje-više bliski naprednoj stranci, Vojin je blizak sa gradonačelnikom Požarevca, Sašom Pavlovićem, takođe i Goran Mitić tesno sarađuje sa naprednjacima, a Dijana Cvijović ima poznatog muža koji je blizak sa vrhom SNS, izvesni Darko Cvijović načelnik Službe za terorizam, o kome se pisalo na portalu Direktno.rs, pod naslovom: „Policajci više neće da ćute“, te prenosimo delove ovog teksta, gde se govori o Darku Cvijoviću.

“Još jedna od zloupotreba radnih dužnosti od strane načelnika Službe desila se tokom 2018. godine i rezultirala je grubom povredom propisa kada je imenovani Darko Cvijović u svojoj kancelariji na sastanku pred većim brojem radnika, naložio da se dvema osobama koje nisu imale status ovlašćenog službenog lica a dovedena su u CBPT, pozajme službene legitimacije od strane drugih kolega, kako bi bile vidno obeležene i mogle da učestvuju u akciji koja je bila organizovana na nivou UKP-a MUP-a R. Srbije. Tom prilikom su preduzimane službene mere i radnje, sistematski pregled-racija u više ugostiteljskih objekata u Nišu, pretresi lica, pretresi stvari a kojom prilikom su lica bez statusa OSL preduzimala navedene radnje po naređenju Darka Cvijanovića – stoji u iskazu pomenutog policajca.

Nakon toga je Marinika Tepić obelodanila i ko je Darko Cvijović, i to prilikom još jedne objave na Tviteru.

– Ovo vam je Darko Cvijović iz MUP-a sa potpredsednikom SNS Vučevićem pre mesec dana. On je naložio da se likovima sa ulice daju policijske legitimacije! Ali i da se razgovori Vučića sa Mišom Vacićem zataškaju jer “nema potrebe da se predsednikovo ime provlači po izveštajima”! Prelepa jedna priča! – napisala je Marinika Tepić na Tviteru.

– Tokom protesta koji su se u Beogradu održavali 2017. godine pod nazivom “Stop diktaturi” operativnim radom sa terena došlo se do saznanja da je lice J. B. mogući organizator istih i tada je odlučeno da se prema navedenoj uspostavi mera posebne dokazne radnje tajnog nadzora komunikacije za jedan jedini broj i koji je koliko se seća dostavljen od strane SSIM policijski službenik je tada za navedeni broj inicirao naredbu za Tajni nadzor kontakta – naveo je pripadnik MUP-a u službenoj belešci. 

Istog dana Dušan Mihajlović (zamenik načelnika SBPT, prim.a.) je podređenima predočio da J. B. koristi još jedan broj te da je potrebno i za taj broj inicirati tajni nadzor komunikacije, ili kako bi obični građani kazali-prisluškivanje. U iskazu pred kolegama iz SUK-a, operativac SBPT je naveo da je ‘Mihajlović rekao da je taj drugi broj dobijen od strane načelnika Cvijovića'” navedeno je u tekstu Direktno.rs.

Kada sve sagledamo koje sve udomljen u SKOPI u Požarevcu, sve nam govori na jedno lepo i odabrano naprednjačko društvance, jer sigurno ih rezultati iz prošlosti ne preporučuju, osim izvesnog Džavrića, operativca SKOPI, jer kada se sagleda njegovo iskustvo, profesionalni rad i rezultati, on jedino zaslužuje da bude tu gde jeste.

Ostaje da vidimo da li će vreme kao najbolji sudija potvrditi ova realna očekivanja ili će ih možda opovrgnuti. Svako ima pravo na novu priliku…

(Insajder Mile Sova)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker