UBIO ČOVEKA U POŽAREVCU IZ KRVNE OSVETE: Čekao 14 godina da vrati krvavi dug za sina

Pre pet godina u Požarevcu se dogodilo ubistvo iz krvne osvete koje je i dan danas ostalo u sećanju stanovnika tog grada. Danima je Srbija pričala o ovom ubistvu.

Mesto ubistva i osuđeni Stojan Stanojević

Stojan Stanojević (75), je u junu 2016. u Požarevcu ubio Dragana Stepića (57) zbog krvne osvete.

“Bilo je pitanje dana kada će Stojan osvetiti sina. Više od 14 godina živeo je u želji da kazni krivca. Nije vredelo ni to što je bio u zatvoru zbog pretnji Draganu”, ispričali su tada Stojanovi poznanici.

Kako su tada posvedočili očevici Stojanović je usmrtio Stepića, koji je nekada radio u “Preduzeću za puteve” kao nadzornik na gradilištu na kojem je 2002. poginuo Stojanov sin.

“Stepićeva privatna firma izvodila je radove na gradilištu u Jugovićevoj ulici. Stojan je prišao Stepiću i bez reči ispalio jedan metak u njega. Stepić je teško ranjen odmah odvezen u požarevačku bolnicu, gde je preminuo. Nakon ubistva Stojan nije bežao već je poneo pištolj sa sobom, otišao u policiju, predao ga i tražio dežurnog u stanici. Rekao mu je da je ubio čoveka kog smatra odgovornim za smrt svog sina jedinca 2002. godine. Kazao je i da je sada sve gotovo i da sa njim mogu da rade šta hoće, jer je “pravda najzad zadovoljena”, rekao je tada izvor iz istrage.

Meštani kažu da Stojan nije mogao da preboli sinovljevu smrt.

Ubijeni Dragan Stepić

“Sin mu je stradao na gradilištu u selu Zabrega kada se na njega obrušila zemlja i zatrpala ga. Rov je bio dubok tri metra i nije bio dobro obezbeđen. Tada je odgovorno lice i nadzornik radova bio Stepić. Stojan je nakon tragedije pretio da će iz osvete ubiti Stepića, a policija mu je nekoliko puta i oduzimala oružje. On je smatrao da je Stepić odgovoran za smrt njegovog sina. Strepeli smo da će ostvariti pretnje. Nažalost, to se i dogodilo”, ispričao je tada jedan od očevidaca.

Sudsko veće Višeg suda u Požarevcu osudilo je Stojana Stanojevića (75) iz Požarevca na 30 godina zatvora, zbog teškog ubistva. Osim za ubistvo, Stanojević je osuđen i zbog nedozvoljenog držanja i nošenja vatrenog oružja.

Podsećanja radi, posle nesreće 2002. u kojoj je na gradilištu poginuo Stojanov sin, Dragan Stepić osuđen je uslovno na šest meseci zatvora kao odgovorno lice, s obzirom na to da “Preduzeće za puteve“ ne izvodi radove preko jednog metra dubine, a rupa u kojoj je stradao mladić bila je duboka tri metra. Stojan je inače proveo šest meseci u zatvoru zbog pretnji Stepiću.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker