Zlatna omladina ponovo proslavila Veliko Gradište (FOTO)

Omladina opštine Veliko Gradište ovih dana nanizala je izuzetne uspehe u sportu donevši svom gradu tri zlatne i jednu srebrnu medalju.

Državni prvak na republičkom školskom takmičenju u džudou, održanom početkom marta u Pančevu, u konkurenciji 506 takmičara iz 260 škola, postala je učenica OŠ “Ivo Lola Ribar“, Ana Milošević, osvojivši 1. mesto, dok je Teodora Stojićević osvojila srebro, a Katarina Stojićević bronzu. Učenica Srednje škole, Zorana Blagojević, vratila se sa srebrom.

I u karateu, na republičkom takmičenju u Pančevu, učenici iz Velikog Gradišta postigli su zapažene rezultate. Jovan Petrović, učenik OŠ “Ivo Lola Ribar“ i Tijana Stoiljković iz Srednje škole osvojili su drugo mesto.

Prvo mesto na republičkom prvenstvu osnovnih škola u odbojci, održanom 21. i 22. marta u Kladovu osvojila je ekipa OŠ “Ivo Lola Ribar“. U borbi sa dečacima iz Kleka, ova najmlađa ekipa na turniru, izborila se za zlatnu medalju. Osim fantastične atmosfere među igračima, pobedi je doprinela i visoka tehnička obučenost, za šta su se pobrinuli trener Dejan Milanović, nastavnice fizičkog Biljana Perić i Verica Jović kao i direktor Dragan Mandić.

Foto: Jelena Pantić

Narednog dana stiglo je još jedno zlato. I muška odbojkaška ekipa Srednje škole OK VGSK osvojila je prvo mesto na prvenstvu Srbije za srednje škole u Kladovu i sačuvala vodeću poziciju iz prethodne godine. Učesnici svetskog prvenstva 2016. u Beogradu, sve utakmice su, u jakoj konkurenciji, dobili maksimalnim rezultatom 2:0. Zahvaljujući profesoru i treneru Dejanu Milanoviću, ali i podršci sa tribina koju su ekipi pružili direktor Srednje škole, Zoran Tašić, nastavnici, školski drugovi i roditelji, i od ove ekipe možemo očekivati nove trofeje.

A za sada, ovu izuzetnu decu, njihove trenere i profesore očekuje prijem kod predsednika opštine.

Ovim rezultatima opština Veliko Gradište osvojila je najviše medalja na republičkim školskim takmičenjima do sada.

TPKNEWS/S.M.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker