SAD ĆE SVI ZAJEDNO NA ROBIJU: Otac i sin nagovorili Aleksandra da kolima zgazi baka Ružicu

Aleksandar Đorđević pristao da ubije Ružicu, kada su mu druga dvojica optuženih obećali 400 evra i polovni auto.

Mesto ubistva

Više javno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Aleksandra Đorđevića (22) iz Požarevca, zbog teškog ubistva Ružice Marije Kovač (78), dok je protiv Danijela Stanojevića (21) i njegovog oca Saše Stanojevića (47) podiglo optužnicu zbog podstrekivanja na teško ubistvo. Protiv oca i sina optužnica je podignuta i zbog pomaganja učiniocu nakon izvršenja krivičnog dela. Svima njima za teško ubistvo preti kazna od 10 do 40 godina zatvora, a ocu i sinu zbog pomaganja i kazna od 1 do 8 godina zatvora.

Aleksandar je optužen da je 14. oktobra prošle godine, u Dunavskoj ulici u Požarevcu, ispred broja 71, autom „zastava 101“ usmrtio Ružicu Kovač, tako što je namerno udario u njen bicikl.

Kuća ubijene Ružice Kovač

U početku se mislilo da se radi o udesu, ali je, pregledanjem nadzornih kamera i saslušanjem svedoka, utvrđeno da se radi o teškom ubistvu. Ružica je preminula sutradan u Beogradu, a trojica osumnjičenih ubrzo su uhapšena. Utvrđeno je da je Aleksandar, nakon zločina, zajedno sa drugom dvojicom optuženih, otišao na benzinsku pumpu „Knez Petrol“, gde su u dve flaše natočili benzin. Onda su otišli do Mihajlovca, gde su polili „zastavu“ benzinom i zapalili je. Posle hapšenja, nad njima je obavljeno psihijatrijsko veštačenje, kojim je ustanovljeno da su u trenutku izvršenja krivičnog dela bili uračunljivi.

Pokojna Ružica Kovač

Pritisnutu dokazima, sva trojica su priznala dela za koja se terete. Optužnica protiv njih podignuta je u rekordnom roku, nakon samo dva meseca i 9 dana od ubistva. Tokom istrage je utvrđeno da su otac i sin nagovarali Aleksandra od 1. do 14. oktobra da ubije Ružicu, sa kojom su imali nerešene imovinsko-pravne odnose. Oni su se uselili u njenu kuću za koju su joj platili, s tim da ona ima pravo doživotnog uživanja, ali je ona kasnije htela da ih izbaci, pa su se odlučili na njeno ubistvo. Posle nagovaranja, Aleksandar je pristao na zločin, a oni bi mu, za uzvrat, dali 400 evra i polovni auto.

STARI ZAKON

Trojici optuženih sudiće se prema starom zakonu, jer je delo učinjeno mesec dana pre stupanja na snagu novog zakona, po kojim bi im pretile kazne od 20 godina do doživotnog zatvora.

M. Veljković

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker