DOBRI I LOŠI MOMCI: U požarevačkoj policiji kao u holivudskim filmovima!

Dobri i loši momci u požarevačkoj policiji. Na sreću pretežu dobri i sposobni policajci i inspektori. Policajci u uniformi prednjače u odnosu na druge, jer ostvaruju odlične rezultate i predstavljaju stožer Policijske uprave Požarevac. Posebno odeljenje za borbu protiv korupcije MUP-a na čelu sa Draganom Kozarom u poslednje vreme briljira u otkrivanju raznih zloupotreba i korupcije.

PU Požarevac

Pojedini policijski inspektori sa svojim šefom Goranom Mitićem, postaju prepoznatljivi samo kako bitišu i doručkuju razne specijalitete u njihovom omiljenom restoranu San Marko.

Od kako nam je urušen sistem i zgažene institucije, a pogotovu je ta anomalija izražena u malim sredinama, većina koja radi u BIA, policiji, pravosuđu i u drugim važnim državnim organima zapošljavaju svoje supruge, decu i rođake na državne jasle.

Po principu „ ja tebi ti meni”. To je i dovelo da je Požarevac preplavljen korupcijom, zataškavaju se mnogi slučajevi i afere. Postala je moda da mnogi policajci, čast izuzecima, zloupotrebljavaju svoju značku da bi olako ostvarivali lične interese i interese ljudi kojima pripadaju.

Najveći teret nosi policija u uniformi koja ima sjajne rezultate, brzo i efikasno rasvetljavaju krivična dela, čak 80% poslova u PU Požarevac završavaju oni, i treba ih javno pohvaliti. Dok pojedini policijski operativci na čelu sa Goranom Mitićem, požarevljanima postaju prepoznatljivi po sedenju u požarevačkim restoranima, kako isprobavaju iz jelovnika razne specijalitete.

Inače, Mitić je 2013. godine bio suspendovan zbog nasilničkog ponašanja, jer je pretukao vlasnika jednog požarevačkog kafića, otac mu je bio jako besan, što je sve to moralo da prođe zvanično sve papire u službi, takođe je kao operativac slupao službeni automobil, navodno u pripitom stanju, sarađuje sa pojedinim advokatima, kadar bivšeg načelnika Srđana Lazića.

Otkako je Srpska napredna stranka preuzela sve institucije za rukovodioce i načelnike u policiji i BIA, postavljaju se osrednji operativci i poslušnici, koji ne moraju da znaju svoj posao, ali moraju da budu verni, da ne talasaju i da izvršavaju sva naređenja.

U poslednje vreme Posebno odeljenje za borbu protiv korupcije MUP-a ostvaruje izuzetne rezultate, besprekorno obavlja svoje poslove u otkrivanju korupcije kao što je Crveni krst, Joca Gorionik i drugi, a pri kraju je i predmet Daneta Hrkalovića samo se čeka tužilaštvo i verovatno politika da da zeleno svetlo.

Očekivalo se od novog načelnika PU Požarevac Aleksandra Vasilijevića da će malo da promeša karte i postavi druge ljude za rukovodioce u nekim odeljenjima, ali ostalo je sve isto samo nema Srđana Lazića. Praksa je kada menjate načelnika treba malo i njegov tim da se sredi. Nemoguće je da je samo jedan čovek odgovoran za loše rezultate u PU Požarevac, kažu iskusni policajci.

Bez obzira na sve okolnosti, sadašnji načelnik Aleksandar Vasilijević je veoma sposoban i profesionalan u svakom pogledu.

(Tpknews.com/M.H.)

PROČITAJ I

Jedan komentar

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Pročitajte i
Close
Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker