PREMINULA JOŠ DVA PACIJENTA: U kovid bolnici u Požarevcu gotovo popunjen kapacitet

U kovid bolnici u Požarevcu, u utorak, preminula su još dva pacijenta, starosti 65 i 79 godina.

Na bolničkom lečenju trenutno se nalazi 180 pacijenata i većina je sa područja Braničevskog okruga. Prema rečima Danka Nikolića, direktora Opšte bolnice, svi kovid pacijenti su u značajno lošem stanju, sa obostarnom upalom pluća već na prijemu.

– Kako svakodnevno raste broj zaraženih u našem kraju, očekivano je da do kraja dana bude popunjen kapacitet od 200 kreveta, iako smo prinuđeni da hospitalizujemo samo najteže slučajeve – , kaže Danko Nikolić, direktor požarevačke bolnice.

Na respiratoru je trenutno pet pacijenata, osam je na neinvazivnoj ventilaciji, a kiseoničnu potporu prima oko 100 pacijenata, što je trenutni bolnički maksimum.

– Tokom jučerašnjeg dana imali smo 16 prijema od 41 lekarskog pregleda. Na respiratoru je trenutno pet pacijenata, dok je osam na neinvazivnoj ventilaciji (NIV). Kiseoničnu potporu prima oko 100 pacijenata što je trenutni bolnički maksimum. Na dnevnom nivou trošimo više kiseonika nego što je u redovnim uslovima trošeno za mesec – mesec i po dana – , kazao je Nikolić

Trenutno je infekcija potvrđena i kod 49 zdravstvenih radnika Opšte bolnice, od kojih je troje na bolničkom lečenju, dok je 100 zaposlenih u ovoj ustanovi u samoizolaciji.

– Situacija je i dalje teška. Ulažemo maksimalne napore da pacijentima obezbedimo lečenje i negu. Zato pozivamo sve građane da učine sve što je u njihovoj moći da oni ili njihovi bližnji ne dođu u situaciju da postanu kovid pacijenti. Takođe, i da zaštitimo naše lekare, medicinske sestre koji danonoćno rade i na ivici su snage. U suprotnom, neće imati ko da leči obolele građane. Budite oprezni i odgovorni. Smanjite kontakte, izbegavajte slavlja, nosite maske – , apeluje Nikolić.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker