TUGA: Preminuo i drugi radnik kopa “Drmno”

U Urgentnom centru u Beogradu preminuo je radnik Nenad Đalović (21) iz Maljurevca, koji je prošlog ponedeljka teško povređen na kopu “Drmno”.

On je u Beograd prebačen u stanju opasnom po život, jer je zadobio teške prelome ruku i nogu prilikom prolaska ispod transportne trake. Pošto su ga kolege kasnije pronašle kako leži u jednom udubljeu u zemlji, gde ga je traka odbacila, on je hitno prebačen u požarevačku bolnicu. Zbog teškog stanja, trebalo je da bude prebačen za Beograd, ali je zaključeno da bi transport bio rizičan jer je, zbog otvorenog preloma butne kosti, masnoća ušla u krvne sudove.

– Razmatrala se i mogućnost transpora helikopterom, koji je EPS planira da angažuje, ali je i to bilo rizično, jer bi radnik morao da se sanitetom vozi do gradskog hipodroma, gde bi helikopter sleteo – rekli su nam lekari Opšte bolnice. U međuvremenu, u petak popodne, Nenadovo stanje se poboljšalo, pa je prevežen u Urgentni centar u Beogradu. Nažalost, i pored borbe lekara da ga spasu, on je ubrzo preminuo.

Nikola je povređen u ponedeljak, a samo dva dana kasnije, u sredu, na kopu “Drmno” poginuo je Dušan Suzić (32), takođe zbog trake u pokretu, koju je trebalo da očisti. On je tada zadobio teške povrede glave i prelom ruke, a njegovo beživotno telo kasnije su otkrile kolege, pored bagera, na visini od oko 15 metara.

Istraga o ovim nesrećama na radu i dalje je u toku, pa zvaničnih saopštenja o uzrocima još uvek nema. Pretpostavlja se da su radnici stradali zbog svoje nepažnje, jer nisu poštovali pravila bezbednosti na radu.

Ipak, tačan uzrok znaće se narednih dana, kao i odgovor na pitanje ima li u svemu ovome i odgovornosti rukovodilac službi na kopu “Drmno”.

TPKNEWS/M.V

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker