MUP: Zamena ličnih karata i za vreme praznika

MUP saopštio je danas da lične karte izdate na starom obrascu važe do 31. decembra 2016. godine i da će MUP i za vreme novogodišnjih i božićnih praznika organizovati prijem zahteva za izdavanje dokumenata za hitne slučajeve.

Uprava za upravne poslove MUP organizovala je tokom decembra u svim policijskim upravama u Srbiji radno vreme u dve smene, kao i subotom i nedeljom, kako bi što veći broj građana mogao da preda zahteve za ličnu kartu.

To će biti nastavljeno i tokom 2017. godine, dok god za tim bude bilo potrebe, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo podseća građane da je potrebno da se sve lične karte izdate na starom obrascu zamene, uključujući i trajne lične karte izdate na starom obrascu.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin apelovao je danas da stariji građani požure sa zamenom starih ličnih karata, kako ne bi imali problema prilikom primanja penzija.

On je na konferenciji za novinare rekao da to ministarstvo ima podatke da mnogo građana ima lične karte čiji će rok važenja uskoro da istekne.

“Poučeni smo iskustvom sa zamenom zdravstvenih knjižica i gužama koje su zbog toga nastale, pa molimo da požure sa zamenom i preuzmu biometrijske lične karte”, rekao je Vulin.

TPKNEWS/Agencije

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker