KORONA HAOS U KUČEVU: U domu za stare zaraženo 73 korisnika i 4 zaposlena

U Ustanovi za odrasle i starije “Kučevo” koronavirus potvrđen je kod 77 osoba, a inficirani su i zaposleni i korisnici.

Kako saznaje TPKNEWS, trenutna situacija u domu za stare u Kučevu je veoma zabrinjavajuća i izuzetno teška.

U toku jučerašnjeg dana testirano je svih 125 korisnika ove ustanove, od kojih je 66 bilo pozitivno, dok je prethodno na koronavirus bilo pozitivno 7 korosnika i 4 zaposlena u domu. Zbog toga je na svakom spratu ustanove formirana „crvena“ zona u koju su smešteni korisnici koji su pozitivni na koronavirus.

Sve korisnike ustanove kod kojih je ustanovljena zaraza, pregledala je doktorka iz Doma zdravlja i odredila terapiju u skladu sa simptomima.

U petak u ovoj ustanovi bi trebala ući druga smena zaposlenih kako bi sa korisnicima provela narednih 7 dana. Pošto potreban broj radnika ne može da se nađe među trenutno zaposlenim, lokalna samouprava je izdvojila neophodna finansijska sredstva od 2 miliona dinara, da se angažuju lica sa evidencije Nacionalne službe zapošljavanja.

U toku pre podneva u sredu, u Požarevcu je održan sastanak između tima epidemiologa Zavoda za javno zdravlje Požarevac, i delegacije ustanove za odrasle i starije „Kučevo“ na kome je dogovoreno dalje postupanje u vezi novonastale epidemije koronavirusa.

Do daljnjeg, iz Doma zdravlja u Kučevu, svakog dana će, pre i po podne, dolaziti ordinirajući lekar koji će se starati o korisnicima.

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. I sta…nikom nista, pala Mara, pala sara. Korona u drzavnim srarackim domovima nije tako opasna kao kad se pojavi u privatnim. Zar u ovom slucaju nema odgovornih…ili to zakon nije isti za sve?

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker