VUČIĆ OBEĆAO: “Do kraja decembra 1,8 miliona doza Fajzer vakcina protiv korone”

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, izjavio je danas da je preko covax sistema obezbeđeno 1,8 miliona doza vakcine protiv korone, najverovatnije Fajzerove, kao i da ćemo pre kraja decembra imati prve vakcine u zemlji.

Screenshot

– Zajedno sa Vladom Srbije krenuli smo u potragu za vakcinama, da na najbrži mogući način nabavimo najbezbednije, da prvo umanjimo, a onda prekinemo katastrofalne uticaje korone na život u Srbiji i na ekonomiju. Do sada smo obezbedili 1,8 miliona doza, to će biti Fajzer, ali pregovaramo i sa drugim, kineskim i ruskim partnerima. Prve doze će doći pre kraja decembra – kazao je predsednik Aleksandar Vučić, dan nakon što je Evropska unija donela odluku o kupovini vakcina Fajzer.

– Pokušaćemo do kraja januara da obezbedimo vakcine, naročito za sektor zdravstvenog sistema, vojske i policije. Zatim bismo išli na one najugroženije, koji imaju predispozicije da najviše stradaju, pa tek onda sredovečna i mlađa lica. Trudićemo se da završimo borbu protiv kovida kao jedna od najuspešnijih zemalja u Evropi, kao što smo sada. Svi su sladostrasno govorili o srpskom Bergamu, ali brojke pokazuju drugačije – rekao je predsednik.

– Čestitam Kriznom štabu, lekarima i onima koji su se odgovorno ponašali. Do kraja decembra uspećemo da obezbedimo dovoljno vakcina. Nećemo da kupujemo mačku u džaku, već hoćemo proverene vakcine – naveo je Vučić, koji je izgleda priznao da se ipak treba držati Evropske unije, a ne onoga što prave “braća” iz Rusije i Kine.

S obzirom na to da će Evropska unija kupiti 300 miliona doza Fajzerovih vakcina, nema sumnje da će prve doze biti namenjene zemljama članicama, dok će one koje to nisu, verovatno morati da sačekaju.

No, predsednik Vučić ipak je obećao nešto manje od dva miliona doza, koje će prema njegovim rečima stići najkasnije za nešto više od mesec dana, pa nam ostaje samo da se nadamo.

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. Pod pritiskom EU kuka braci sa istoka a kada postoji mogucnost da se klika okoristi slozno vicu zivela EU a narod, narod je ” potrosna roba”.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker