NADUVAO 2,9 PROMILA: Požarevljanin pijan kao letva seo za volan!

Policija je prethodne nedelje u Braničevskom okrugu iz saobraćaja isključila dva vozača, zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, i odredila im zadržavanje zbog teške alkoholisanosti.

Na području Policijske uprave Požarevac, tokom prethodne nedelje, dogodilo se ukupno pet saobraćajnih nezgoda. U ovim saobraćajnim nezgodama tri lica zadobilo je lakše telesne povrede, dok je u ve saobraćajne nezgode pričinjena samo manja materijalna šteta.

Saobraćajne nezgode dogodile su se zbog neprilagođene brzine stanju puta i uslovima saobraćaja, nedržanja potrebnog odstojanja između vozila i alkoholisanosti vozača.

Ove nedelje iz saobraćaja su isključena dva vozača zbog upravljanja pod dejstvom alkohola, od kojih je jedan naduvao 2,90 promila alkohola u krvi, što se smatra stanje potpune alkoholisanosti. Policija je ovim vozačima putničkih motornih vozila odredila zadržavanje zbog teške alkoholisanosti.

Stanje potpune alkoholisanosti je ono u kojem vozač ima više od dva promila alkohola u krvi. To stanje povlači prekršajni postupak, novčanu kaznu od 100.000 do 120.000 dinara, 14 kaznenih poena, zabrana upravljanja vozilom od osam meseci i obavezno zadržavanje vozača u policijskoj stanici dok se ne otrezni.

Tokom prethodne nedelje saobraćajna policija podnela je i 126 prekršajnih prijava, i izdata su 483 prekršajna naloga, najviše prijava podneto je zbog neprilagođene brzine.

TPKNEWS

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker