Dama prva do Časnog krsta u Austriji

Dva pobednika je imala trka za Časni krst, koju je peti put organizovala Crkvena opština Linc, u Gornjoj Austriji.

Foto: Facebook

Makedonka Katarina Pipeleva je prva stigla do Časnog krsta, na jezeru Auze kod Astena, ali je i prva uskočila u vodu pošto su joj ostali učesnici, njih 14 muškaraca, kao jedinoj dami među njima, dali prednost.

Katarina je to vešto iskoristila, ali objektivno gledano, pohvale zaslužuje i Dragan Stefanović iz Linca, koji je sustigao Katarinu. Praktično, najbrže je preplivao 33 metra dugu stazu.

– Takmičari su bili više nego dobronamerni, pa su mi dozvolili da ranije startujem. Hvala svima od srca, svešteniku Draganu Mićiću – kazala je Katarina dok je primala čestitke od supruga Petra, koji nije učestvovao u trci zbog prehlade.

Foto: Facebook

I najbrži među takmičarima Dragan Stefanović nije krio oduševljenje:

– Bio je ovo veliki izazov jer je voda prilično hladna -.

Protojerej-stavrofor Dragan Mićić je posle molitve i intoniranja himne “Bože pravde” dao znak za početak trke. Veliki broj gledalaca aplauzima je nagradio učesnike.

– Svi učesnici zaslužuju sve pohvale za hrabrost i veštinu. Posebno nam je zadovoljstvo što je u trci učestvovao i naš ambasador Nebojša Rodić. Verujem da ćemo se uz pomoć Boga okupiti i sledeće godine na istom mestu – pozdravio je prisutne sveštenik Mićić.

– Srećan sam da imam priliku da vas upoznam i da učestvujem u ovom lepom događaju. Ovo je dokaz da možemo da budemo jaki, da se okupljamo i da verujemo u svoju državu. Nadam se da ćemo isto takmičenje imati i u Beču – poručio je Rodić, koji je svojim prisustvom dao poseban pečat ovogodišnjem takmičenju, koje se peti put organizuje.

Foto: Facebook

On je uz podršku porodice bio među prvim takmičarima koji su izašli na start. Posle završene trke i dodele zahvalnica, brojni gledaoci su bili počašćeni kuvanim vinom i hranom, koje su pripremili vredni parohijani iz Linca na čelu sa sedmočlanom familijom Milanović.

UKUPNO 15 TAKMIČARA

U plivanju za Časni krst učestvovalo je 15 takmičara. Makedonka Katarina Pipeleva bila je jedina dama. Plivali su Nebojša Rodić, Đorđe Kamčev, Igor Ilić, Dejan Jaguzović, Dragan Drljača, Marko Mažar, Aleksandar Dragićević, Goran Stepanović, Boban Gijorgijevski, Dragan Stefanović, Nebojša Tešanović, Goran Lekić, Mladen Stanković i Vlatko Zajkov.

ZAHVALNICE UČESNICIMA

Posle završetka takmičenja, svi plivači su dobili priznanja od Crkvene opštine Linc, uključujući i Bugarina Mitka Lambova, koji je isplivao 33 metra. Program je vodio Željko Malešević, a pomagao mu je Stefan Duvnjak, koji je inače rekorder u pobedama. Tri puta je bio najbrži u plivanju na jezeru Auze.

(Vesti)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker