PANDEMIJA U BRANIČEVSKOM OKRUGU: Opet najviše novozaraženih u Požarevcu i Gradištu

Prema najnovijem izveštaju iz Regionalnog zavoda za javno zdravlje u Braničevskom okrugu zvanično je potvrđeno još 183 pozitivnih na SARS-Cov2 u poslednjih 24 sata.

Foto: Profimedia/ilustracija

Od toga, 86 su sa područja Požarevca, 44 sa područja Velikog Gradišta, 17 sa područja Petrovca na Mlavi, 11 sa područja Žagubice i Kučeva, 8 sa područja Golupca i 3 sa područja Malog Crnića i Žabara.

Tako da, računajući i novoobolele, od početka epidemije na području Braničevskog okruga zaraženo je 3.781 osoba. Od toga, najviše ih je u Požarevcu – 1.885, i u Petrovcu na Mlavi – 588.

U Velikom Gradištu od početka epidemije zaraženo je 500 lica, u Malom Crniću 210, Kučevu 207, u Golupcu 199, u Žagubici 132 i u Žabarima 77.

Uporednom analizom zvaničnih podataka o broju zaraženih virusom COVID-19, a koje je Zavod za javno zdravlje u Požarevcu saopštavao medijima, ispostavlja se da je najveća ekspanzija virusa među populacijom u okrugu u poslednjih mesec dana zabeležena na teritoriji opštine Golubac.

Među stanovnicima golubačke opštine, broj laboratorijski potvrđenih slučajeva virusa COVID-19 je između 2. novembra i 2. decembra uvećan čak 11 puta. Golubac je pre 30 dana imao svega zabeleženih 18 slučajeva od početka pandemije, da bi za samo mesec dana taj broj porastao na 199.

Nakon opštine Golubac, i u opštinama Malo Crniće i Veliko Gradište primetan je povišen trend u odnosu na druge opštine.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button
Close
Close

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker