TRI PUTA NEDELJNO: Er Srbija uspostavila letove do Salcburga

Er Srbija je u utorak letom JU620 u 07:00 časova prvi put uspostavila direktan avio-saobraćaj između Beograda i Salcburga u Austriji.

Foto: Promo

Srpska nacionalna avio-kompanija će letove do svoje druge destinacije u Austriji nakon Beča obavljati tri puta nedeljno tokom letnje sezone – utorkom, četvrtkom i nedeljom, kao i dva puta nedeljno po zimskom redu letenja.

Prvi let je dočekan tradicionalnim pozdravom „vodenim topovima” na međunarodnom aerodromu Volfgang Amadeus Mocart, koji se nalazi 3 kilometra jugozapadno od centra Salcburga, javlja Tanjug.

Svečanoj ceremoniji koja je organizovana tim povodom prisustvovali su predstavnici Er Srbije, Generalnog konzulata Srbije u Salcburgu i aerodroma.

„Veoma nas raduje što uvođenjem ove linije doprinosimo jačanju vazdušne spone između Srbije i Austrije, izuzetno značajnog tržišta za našu zemlju zbog brojne srpske dijaspore. Sigurni smo da će Salcburg, kao važna turistička destinacija zbog blizine Alpa i skijaških centara, barokne arhitekture i brojnih atrakcija koje nudi, našim putnicima biti primamljiva opcija za planiranje odmora”, izjavio je Bojan Aranđelović, viši menadžer za planiranje i optimizaciju reda letenja u Er Srbiji.

Salcburg, četvrti po veličini grad u Austriji, poznat je kao rodno mesto čuvenog Mocarta i upravni, ekonomski i kulturni centar istoimene pokrajine. Jedan od najlepših baroknih gradova često nazivaju i „vrata Alpa”. Istorijsko jezgro grada, kao savršen spoj umetnosti i arhitekture, nalazi se na listi kulturne baštine Uneska.

Er Srbija će uspostavljanjem letova ka Salcburgu preko Beograda obezbediti dobre konekcije između popularnog austrijskog grada i drugih destinacija u svojoj mreži, kao što su Atina, Bukurešt, Dubrovnik, Istanbul, Larnaka, Podgorica, Pula, Sarajevo, Skoplje, Sofija, Split, Tirana i Tivat.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker